Sitruunainen pääsiäiskakku

Sitruunainen pääsiäiskakku

Täyte
1 sitruuna
2 kananmunaa
1,25 dl sokeria
75 g voita

Pohja
6 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Kostutus
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Kuorrutus
4 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun
n. 150 g suklaata, marenkia, karkkeja ja nonparelleja

Valmista ensin täyte: raasta sitruunasta kuori ja purista sen mehu. Laita kaikki täytteen ainekset kattilaan, vatkaa hyvin ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes täyte saostuu ja pulpahtelee, älä keitä. Anna kiisselin jäähtyä.

Pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet. Jaa taikina kahteen osaan ja paista kaksi kakkupohjaa. Käytä irtopohjavuokaa, jonka halkaisija on noin 16 cm. Voit halutessasi tehdä myös yhden ison kakkupohjan. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Leikkaa molemmat jäähtyneet kakkupohjat kahteen osaan ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sekoita puolet kermavaahdosta jäähtyneen kiisselin kanssa ja täytä kakku tällä seoksella. Levitä loput kermavaahdosta kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin.

Suklaakupit: Käytä apuna ilmalla täytettyjä vesi-ilmapalloja. Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta ilmapallot suklaaseen. Huolehdi, ettei suklaa ole liian kuumaa, jotta pallo ei mene rikki. Anna jäähtyä jääkaapissa muutama tunti. Tee pieni reikä solmun viereen ja päästä ilma vähitellen ulos, älä puhkaise palloa kerralla. Irrota suklaaosa pallosta varovasti. Koristele marenginpalasilla, karkeilla ja nonparelleilla.