Kestävää kauneutta koteihin

Meille vastuullisuus tarkoittaa välittämistä ympäristöstä ja ihmisistä sekä vastuunkantoa tarjoamistamme tuotteista ja hankintaketjusta. Perheyrityksenä haluamme tarjota kauniita, laadukkaita ja turvallisia tuotteita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Vastuullisuustyössämme emme tavoittele valmista, vaan uskomme, että työ on jatkuvaa kehittämistä ja oppimista.

Kaikki alkoi Posiolta

Tarinamme sai alkunsa savesta ja yhden naisen unelmasta. Jo yrityksen alkumetreillä perheyrityksemme perustaja Anu Pentikillä oli vahva halu luoda työpaikkoja taiteen ja taidekäsityön piiriin. Kysyntä kasvatti harrastuksesta yrityksen ja Napapiirin tuntumaan Posiolle syntyi maailman pohjoisin keramiikkatehdas.

Tänä päivänä keramiikkatehtaamme valmistaa 300 000 esinettä vuodessa ja työllistää 30 ihmistä. Tehtaalla keramiikan poltossa syntyvä hukkalämpö ohjataan hyötykäyttöön omien kiinteistöjen ja käyttöveden lämmitykseen. Poltossa rikkoutunut keramiikka saa uuden elämän kierrätystaideteoksissa, joita voi ihailla muun muassa eri puolilla Posiota sekä Pentik-myymälöissä. Kaikilla keramiikkatuotteillamme sekä oman pajan kynttilöillämme on Avainlippu- ja Design from Finland -tunnukset.

Keramiikan rinnalla meidät tunnetaan tekstiilituotteistamme. Omien suunnittelijoidemme työstämät klassikkomallistot sekä sesonkien mukaan vaihtuvat kuosit suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan pääosin Baltiassa pitkäaikaisten yhteistyökumppaneidemme toimesta.

Pohjoisen luonnon inspiroimien sävyjen, materiaalien ja muotojen lisäksi valikoimassamme näkyvät Aasian kirkkaat värit ja vaikutteet. Valikoimamme tuotteet valmistetaan pääosin Suomessa ja muualla Euroopassa, osa hankinnoista tulee yhteistyökumppaneiltamme Aasiasta. Kaikilla Suomessa suunnitelluilla tuotteillamme on Design from Finland -tunnus.

Arvopohjaisen kulttuurimme keskiössä on rohkeus ja nöyryys. Työllistämme tällä hetkellä Suomessa noin 250 henkeä ja olemme suurin yksityinen työnantaja Posiolla. Haluamme olla paras mahdollinen työnantaja sekä luotettava yhteistyökumppani kaikille sidosryhmillemme.

Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä suomalaisen työn ja laadukkaiden tuotteiden eteen jo viidenkymmenen vuoden ajan. Vastuullisuustyön merkitys arjen toiminnassamme on noussut yhä keskeisempään rooliin. Olemme tunnistaneet meille tärkeät vastuullisuusteemat ja kehityskohteet sekä validoineet nämä myös ulkopuolisen tahon toimesta. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan seuraamaan vastuullista matkaamme!


toimitusjohtaja

Vastuu tuotteista ja hankintaketjusta

Lue lisää

Vastuu ihmisistä

Lue lisää