Vaihto ja palautus

Yleistä

Pentikin verkkokaupasta tilatuilla tuotteilla on pääsääntöisesti 30 päivän palautus- ja vaihto-oikeus tuotteiden vastaanottamisesta. Marras-ja joulukuussa ostetuille joululahjoille tarjoamme pidennetyn palautusoikeuden 7.1.2024 asti. Metrikankaat ovat mittatilaustuotteita eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Elintarvikkeilla ei ole palautusoikeutta.  Mikäli palautat koko tilauksen, hyvitämme sinulle tilauksen mahdolliset toimituskulut. Palautus on maksuton, kun palautat lähetyksen Postin tai Matkahuollon pakettipalvelujen kautta. Jos tuotetta ei voida palauttaa tavanomaisella pakettitoimituksella, vastaa käyttäjä sen palautuskustannuksista. Posti Express-rahtina toimitettua suurikokoista tuotetta palautettaessa, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme info@pentik.com. Rahtituotteen palautuksesta peritään palautusmaksu 70 euroa.

Huomaathan, että kaikkien maksusuoritusten palauttamiseksi edellytämme, että palauttamasi tuotteet ovat käyttämättömiä, myyntikuntoisia ja alkuperäisissä myyntipakkauksissaan. Ethän irrota tuotteista hintalappuja etkä avaa kosmetiikka- tai vuodevaatepakkauksia. Pentik pidättää oikeuden olla hyväksymättä palautusta, mikäli tuote ei enää vastaa uutta, käyttämätöntä tuotetta. Pakkaathan keraamiset tuotteet huolellisesti palautusta varten.

Kun palautat paketin toimituskumppanillemme, saat siitä asiakaspalautuskuitin. Säilytäthän tämän kuitin niin pitkään, kunnes olet saanut rahasi takaisin. Palautuskuitin koodin avulla jäljitämme tarvittaessa paketin nopeasti, jos se häviää palautuskuljetuksessa.

Verkkokaupasta tilattuja tuotteita ei ole mahdollista vaihtaa verkkokaupassa, vaan tässä tapauksessa tuote/tuotteet on palautettava ja tehtävä uusi tilaus. Verkkokaupasta tilattuja tuotteita voi kuitenkin vaihtaa Pentikin myymälöissä. Lue lisää alta.

Palautusohjeet eri kuljetuskumppaneille

Saat tilauksen mukana Lähete-dokumentin. Liitä se aina palautettavan paketin sisälle ja merkitse siihen ympyröimällä palauttamasi tuotteen. Jos tuotteessa on ollut mielestäsi ollut virhettä, olethan aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme

Jos teit tilauksesi Postin Lähellä-paketin kautta: Vie paketti lähimpään Postin toimipisteeseen ja kerro asiakaspalvelijalle palautustunnuksemme 606329, niin asiakaspalvelija tulostaa palautustarran puolestasi. Palautus ei ole mahdollinen Postin automaatteihin.

Jos teit tilauksesi Matkahuollon kautta: vie paketti lähimpään Matkahuollon toimipisteeseen. Kerro asiakaspalvelijalle palautustunnus 9522243. Asiakaspalvelija tulostaa palautusosoitetarran puolestasi. Palautus ei ole mahdollinen Matkahuollon automaatteihin.

Mikäli palautus koskee Posti Express-rahtina toimitettua suurikokoista tuotetta kotiin, asiakas vastaa 70 euron palautusmaksusta. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme info@pentik.com.

Voit palauttaa tuotteen myös Suomessa toimiviin Pentik-myymälöihin. Ota mukaan lähetyksen mukana tullut läheteluettelo. Mikäli haluat vaihtaa tuotteen toiseen (esimerkiksi eriväriseen tai täysin toiseen tuotteeseen) voit tehdä sen myymälässä. Tällöin teemme palautuksen verkkokaupassa käytetylle alkuperäiselle maksutavalle ja maksat tuotteen/tuotteet kassalla myymälöiden maksutavoilla. 

Suomen ulkopuolelta tulevissa palautuksissa ota yhteys asiakaspalveluumme info@pentik.com. Useimmiten lähetyksen voi palauttaa joko pyytämällä kuriiripalvelua noutamaan palautettava lähetys kotiovelta tai toimittamalla paketti kuriiripalvelun noutopisteeseen. Asiakaspalvelumme neuvoo sinulle palautustavan toimitusmaan perusteella. 

Kaikki palautukset toimitetaan meille keskusvarastolle:

Pentik Oy / Webshop
Maaninkavaarantie 11
97900 POSIO

Palautuksen käsittelyaika

Hyvitämme palautetut tuotteet heti, kun olemme vastaanottaneet ja käsitelleet palautuksesi. Palautuksen käsittelyssä menee yleensä noin 5-10 arkipäivää palautuksen lähetyksestä. Kiireaikoina palautuskäsittely saattaa olla hieman pidempi, kuitenkin maksimissaan 14 päivää siitä, kun olemme saaneet palautuksesi. Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun hyvitys on käsitelty asiakaspalvelussamme.

Hyvityksen määrä

Palautetuista tuotteista hyvitetään maksamasi hinta, vaikka tuotteen hinta olisi myöhemmin muuttunut. Toimitusmaksu palautetaan, jos palautat kaikki tuotteet. Kampanjoissa, joissa tarjoamme ostomäärään sidotusti tietyn määrän tuotteita veloituksetta (esimerkiksi "Ota 3, maksa 2" tai vastaava), palautettujen tuotteiden rahapalautus toimii seuraavasti: Tilauksesi loppusumma lasketaan uudelleen pitämiesi tuotteiden arvon mukaisesti. Mikäli tuotteen palauttamisen jälkeen tilaus ei enää oikeuta alennukseen, alennuksen arvo vähennetään palautettavasta summasta.

Palauttaessasi kampanjatuotteen, jonka olet saanut veloituksetta (kaupanpäällinen), tuotetta ei hyvitetä. Jos palautat maksetun kampanjatuotteen ja pidät kaupanpäällisenä saadun ilmaisen tuotteen, pidätämme oikeuden vähentää vastaanottamasi kaupanpäällisen tuotteen hinnan palautuksen hyvityksestä. Esimerkiksi Vilja Kangaskassi on kaupanpäällinen erilaisissa kampanjoissa. Jos saat Vilja Kangaskassin kaupanpäällisenä kampanjassa, mutta palautat tuotteita eivätkä kaupanpäällisen kampanjaehdot enää täyty, tulee Vilja Kangaskassi palauttaa. Mikäli tuotetta ei palauta, vähennämme palautuksen hyvityksen yhteydessä 20 euroa palautuksesi kokonaisarvosta.

Maksujen palautus

Hyvitys maksetaan aina samalle alkuperäiselle maksutavalle, jota olet käyttänyt tilausta maksaessasi. Jos käytit maksaessasi lahjakorttia, niin palautus on aina ensisijaisesti lahjakortille ja vasta sen jälkeen muille maksutavoille, joita tilauksellasi oli käytössä. 

Jos maksoit verkkopankkimaksulla, hyvitys näkyy tililläsi pankkikohtaisesti 1-3 arkipäivän kuluttua. Osa pankeista vaatii tilinumeron vahvistamisen ja saat tässä tapauksessa maksupalvelukumppaniltamme Paytrail Oyj:lta sähköpostitse ohjeet tilinumeron vahvistamiseen tietoturvallisesti.

Jos valitsit tilauksen Klarnan maksutavaksi laskun, sähköpostiisi lähetään uusi lasku, kun palautus on käsitelty. Voit tarvittaessa olla yhteydessä maksunvälittäjämme Klarnan asiakaspalveluun laskun eräpäivän siirtämiseksi: www.klarna.fi. Jos olet palauttanut osan tuotteista, saat meiltä kuittauksen kun palautuksesi on käsitelty. Saat pian myös Klarnalta uuden päivitetyn laskun ja voit suorittaa maksun uuden laskun mukaisesti. Sinun ei tarvitse maksaa koko laskua mikäli aiot tehdä palautuksen. Jos palautat koko tilauksen laskusi mitätöityy, kun palautuksesi on saapunut varastollemme ja se on kirjattu. Mikäli palautuksen tekeminen on viivästynyt ja laskun eräpäivä lähestyy, voit käydä Klarnan asiakassivuilla tekemässä ilmoituksen palautuksesta, jolloin lasku menee taukotilaan ja eräpäivä ei juokse. Kaikissa Klarnan laskuun liittyvissä kysymyksissä teitä auttaa Klarnan asiakaspalvelu.