Usein kysyttyä

Verkkokauppa


Käyttäjätili

Olen unohtanut salasanani. Mitä minun pitäisi tehdä?
Jos olet unohtanut salasanasi, voit tilata sen verkkokaupan kirjautumissivulla olevasta linkistä antamalla sähköpostiosoitteen, jonka olet ilmoittanut rekisteröityessäsi verkkokauppaan.

Voinko tilata rekisteröitymättä?
Kyllä, voit tilalta meiltä rekisteröitymättä. Rekisteröityminen kuitenkin kannattaa, sillä tällöin voit tarkistella tilaushistoriaasi ja näet tilausten käsittelytilan. Rekisteröityminen vie vain hetken, mutta helpottaa ostoksia. 

Miten voin rekisteröityä?
Voit täyttää rekisteröitymislomakkeen täällä. Voit rekisteröityä myös tilauksen yhteydessä siirtymällä kassalle ja täyttämällä kaikki yhteystietolomakkeen tiedot.

Tilaaminen

Miten tilaukset toimitetaan?
Tilauksesi toimitetaan valitsemastasi toimitustavasta riippuen Suomessa joko Postin tai Matkahuollon noutopisteeseen tai suoraan kotiin. Ulkomaiset tilaukset toimitetaan joko noutopisteeseen (Ruotsi, Viro, Latvia ja Liettua) tai suoraan kotiin. Tilauksen yhteydessä tulee aina ilmoittaa vastaanottajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Saapumisilmoitus lähetään ainoastaan sähköisesti joko tekstiviestillä tai sähköpostilla.

Toimitukset Manner-Suomeen:

Nouto Postista tai Postin noutopisteestä, Posti Postipaketti:
Tilaus toimitetaan valitsemaasi Postin noutopisteeseen, josta voit noutaa sen saatuasi sähköisen saapumisilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Lähetys on noudettavissa Postista tai Postin noutopisteestä 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Postin pakettiautomaateista lähetys on noudettavissa 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta. Voit ostaa noudettavalle paketille lisää säilytysaikaa kirjautumalla sisään Postin omaan palveluun. Palvelun hinta on 1 €/päivä. Maksimissaan säilytysaikaa voi pidentää 28 vuorokauteen. Minimi säilytysajan pidennys on 5 vuorokautta.

Nouto Matkahuollon noutopisteestä, Matkahuolto Lähellä-paketti:
Tilaus toimitetaan valitsemaasi Matkahuollon noutopisteeseen tai automaattiin, josta voit noutaa sen saatuasi sähköisen saapumisilmoituksen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Lähetys on noudettavissa Matkahuollon pakettiautomaatista 7 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta ja 14 vuorokauden ajan saapumisilmoituksesta noutopisteestä.

Kotiinkuljetus, Posti Kotipaketti
Tilauksen yhteydessä tulee aina ilmoittaa vastaanottajan puhelinnumero. Postista soitetaan ja sovitaan toimitus ilmoittamaasi osoitteeseen arkisin klo 9:00 - 21:00 välisenä aikana. Kotiinkuljetuspalvelu koskee vain Manner-Suomen osoitteita, joihin on kiinteä tieyhteys.

DHL Express kotitoimitus
Saat tuotteesi kotiinkuljetuksena haluamaasi osoitteeseen 2-4 arkipäivässä. Saat DHL:ltä On Demand Delivery sähköpostin sekä tekstiviestin, joka sisältää lähetystunnuksen ja arvioidun toimitusajan. Klikkaamalla viestin linkkiä, voit halutessasi muuttaa lähetyksen toimitusaikaa tai toimitustapaa sinulle parhaiten sopivaksi. Toimitus voidaan tehdä alkuperäiseen osoitteeseen, DHL palvelupisteeseen tai DHL pakettiautomaattiin. Voit myös vaihtaa toimitusosoitetta saman maan sisällä.

Posti Express-rahti - kotiinkuljetus sisäänkannolla
Posti tuo tilauksesi ilmoittamaasi osoitteeseen ilmastoystävällisenä Posti Green -lähetyksenä. Suurimmissa kaupungeissa lähetys kannetaan vastaanottajan huoneistoon ja palvelu toteutetaan klo 21 mennessä. Muilla paikkakunnilla lähetykset toimitetaan klo 16 mennessä ja kuski avustaa kantamisessa sisään. Posti soittaa ja sopii kanssasi sopivimman toimitusajankohdan. Toimitukseen sisältyy purku kuljetuspakkauksesta ja pakkausmateriaalin poisvienti sekä kierrätys. Kotiinkuljetuspalvelu koskee vain Manner-Suomen osoitteita, joihin on kiinteä tieyhteys. 

Mistä voin tarkistaa tilaukseni tiedot?
Saat tilauksen vastaanotto- ja toimitusvahvistuksen sähköpostiisi. Voit myös tarkistaa tilauksesi tiedot oman tilisi tilaushistoria-kohdasta.

Miten voin seurata lähetystä?
Kun tilaus on toimitettu, saat lähetyksestä sähköpostiisi toimitusvahvistuksen, jonka linkin kautta voit seurata paketin kulkua.

Miten toimin, kun tilaamani paketti on palautunut vahingossa takaisin?
Tilauksen toimitusvahvistuksen seurantasivulle kirjautuu lähetykselle kaksi koodia: saapumiskoodi ja palautuskoodi. Verkkokauppamme tuotteilla on 30 vuorokauden palautusoikeus, joten molemmat koodit tulostuvat samalla kerralla ja näkyvät samalla seurantasivulla. Seurantasivulla päällimmäisenä oleva koodi kertoo tulossa olevan paketin tilan ja alempi on mahdollista palautusta varten. Varmistathan, että olet tarkistanut lähetyksen tilan saapumiskoodin avulla eikä palautuskoodilla. Mikäli lähetyksesi on palautunut Posion logistiikkakeskukseemme, ole yhteydessä asiakaspalveluun, jotta voimme lähettää sen uudestaan.

Mitä teen jos tuotteessa on virhe?
Jos tilaamassasi tuotteessa on virhe, ota yhteyttä verkkokaupan asiakaspalveluun sähköpostitse webshop@pentik.com tai puhelimitse +358 (0)16 3722 272.

Käsittelyn nopeuttamiseksi selvitä tilausnumero asiakaspalveluamme varten. Löydät sen toimituksen mukana tulleesta lähetyslistasta, sähköpostin tilausvahvistuksesta tai verkkopalvelun Omat tiedot -linkin takaa, tilausten alta.

Mihin maihin tuotteita voi tilata?
Verkkokaupasta voi tilata tuotteita alla listattuihin maihin:

Alankomaat
Belgia
Bulgaria
Espanja
Irlanti
Italia
Itävalta
Kreikka
Kroatia
Kypros
Latvia
Liettua
Luxemburg
Malta

Portugali
Puola
Ranska
Romania
Ruotsi
Saksa
Slovakia
Slovenia
Suomi
Tanska
Tšekki
Unkari
Viro

Voit tilata Pentikin tuotteita yllä listattujen maiden ulkopuolelle Posion myymälän kautta. Tilattavat tuotteet löydät verkkokaupastamme. Lähetä tilauksesi sähköpostilla osoitteeseen posio@pentik.com käyttäen tilauksessa tuotekoodeja ja -nimiä, jotka löytyvät jokaisen tuotteen tuotekortilta. Posion myymälästä otetaan yhteyttä tilauksen vahvistamiseksi. Kun olet vahvistanut tilauksen, lähetetään myymälästä lasku, jonka loppusummaan lisätään muodostuneen postimaksun lisäksi laskutuslisä 10,00 €. Postimaksu määräytyy tuotteiden painon ja lähetyksen koon mukaan. Voit kysyä lisää ulkomaan toimituksista asiakaspalvelustamme info@pentik.com tai suoraan Posion myymälästämme.

Toimitukset Suomen ulkopuolelle
Ulkomaiset tilaukset toimitetaan kuriiripalvelulla joko noutopisteeseen tai suoraan kotiin. Katso lisätietoja maksu- ja toimitusehdot -sivulta. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta, voi lähetyksen noutaa kuriiripalvelun noutopisteestä.

Kuinka nopeasti tilaamani tuote toimitetaan Suomen ulkopuolelle?
Toimitusaika vaihtelee maittain. Katso maakohtaiset tiedot maksu- ja toimitusehdot -sivulta. Jos tuotetta ei voida poikkeustapauksessa toimittaa, ilmoitamme tästä asiakkaalle mahdollisimman pian.

Palautukset

Voiko tuotteen palauttaa?
Verkkokaupastamme tilatuilla tuotteilla on 30 päivän palautusoikeus. Metrikankaat ovat mittatilaustuotteita eikä niillä ole palautusoikeutta. Kankaat toimitetaan tasametreittäin. Kosmetiikka- ja elintarvikepakkausten tulee olla avaamattomissa alkuperäispakkauksessa tai sinetöidyssä lähetyspussissa.

Saat tilauksen mukana esitäytetyn palautuslomakkeen. Täytä palautuslomake ja postita se palautettavan tuotteen mukana. Jos palautat tilauksen kokonaisuudessaan, palautamme toimituskulut. Palautettavan tuotteen on oltava käyttämätön ja alkuperäispakkauksessa. Voit palauttaa paketin helposti Postin ja Matkahuollon asiakaspalautuksena liimaamalla paketin päälle sen mukana tulleen palautustarran.

DHL Express kautta tilatun lähetyksen voi palauttaa DHL:n palvelupisteeseen tai tilata noudon lähetykselle. Kiinnitä paketin päälle palautusosoitetarra, jonka olet saanut lähetyksen mukana tai verkkokaupan asiakaspalvelusta.

Voit palauttaa tuotteen myös Suomessa toimiviin Pentik-myymälöihin. Ota mukaan lähetyksen mukana tullut palautuslomake sekä lähetyslista, joka toimii kuittina palautustilanteessa. Mikäli haluat vaihtaa tuotteen toiseen (esimerkiksi eriväriseen tai täysin toiseen tuotteeseen) voit tehdä sen myymälässä. Jos olet valinnut maksutavaksi Collector-laskun, palauttaa myymälä palauttamiesi tuotteiden summan, jolloin lasku on maksettava kokonaisuudessaan.

Suomen ulkopuolelta tulevissa palautuksissa ota yhteys asiakaspalveluumme info@pentik.com. Useimmiten lähetyksen voi palauttaa joko pyytämällä kuriiripalvelua noutamaan palautettava lähetys kotiovelta tai toimittamalla paketti kuriiripalvelun noutopisteeseen. Asiakaspalvelumme neuvoo sinulle palautustavan toimitusmaan perusteella.

Palautusosoite:
Pentik Oy / Webshop
Maaninkavaarantie 11
97900 POSIO
Sähköposti: webshop@pentik.com

Alennuskoodit

Mistä saan kampanjakoodin?
Kampanjakoodin voi saada kampanjan yhteydessä, yhteistyökumppanin tai esimerkiksi uutiskirjeen kautta.

Kuinka kampanjakoodia käytetään?
Koodit ovat kampanjakohtaisia. Kampanjakoodi syötetään verkkokaupan kassalla sille varattuun kohtaan. Etu huomioidaan tilauksen loppusummassa.

Tuotteet


Mistä voin tarkistaa tuotteiden saatavuuden myymälästä?
Verkkokaupassa esiteltyjen tuotteiden saatavuuden voi tarkistaa kyseisen tuotteen tuotekortilta. Linkki ”Tarkista saatavuus myymälästä” löytyy tuotteen sivulta Lisää ostoskoriin -napin alta. Voit käyttää selaimen paikannusominaisuutta tai kirjoittaa hakukenttään sen paikkakunnan nimen, jonka tuotesaatavuuden haluat varmistaa. Saldomme eivät ole täysin reaaliaikaisia. Saldotiedot päivittyvät noin tunnin välein eivätkä huomioi esimerkiksi myymälän asiakasvarauksia. Olethan puhelimitse yhteydessä myymälään varmistaaksesi ajankohtaisen saatavuuden.

Voiko kaikkia tuotteita ostaa verkkokaupasta?
Verkkokaupassa on myynnissä suurin osa tuotevalikoimastamme. Aivan kaikkia tuotteita ei kuitenkaan voi ostaa verkosta. Esimerkiksi uniikkihuonekalut ja Pentik Studion uniikit keramiikkatyöt ovat vain myymälöiden valikoimissa. II-laadun keramiikkaa myydään ainoastaan Outlet-myymälöissä. Verkkokaupan ja myymälöiden tuotevalikoimat ja hinnat saattavat poiketa toisistaan.

Miksi tuote on poistunut valikoimasta?
Suunnittelemme vuosittain mallistot kevään, kesän, syksyn ja joulun sesonkeihin. Suppeampia kokonaisuuksia suunnittelemme pääsiäiseen. Vaihtuvien mallistojen rinnalta löytyy kattava basic-tuotevalikoima. Tuotevalikoimamme päivittyy siten jatkuvasti.

Sesonkituotteitamme myydään sesongin ajan ja basic-mallistojemme uudistusten yhteydessä joidenkin tuotteiden valmistus voidaan lopettaa. Verkkokaupan ja myymälöiden tuotevalikoimat saattavat poiketa toisistaan.

Sopivatko Pentik Studion keramiikkatuotteet elintarvikkeille?
Kaikki keramiikka-astiamme soveltuvat elintarvikkeille ja niitä voi huoletta käyttää sähkö-, leivin- ja mikroaaltouunissa sekä pestä koneessa. Pentikin keramiikka-astiat tutkitutettu SGS Inspection Services Oy:llä 165/2006- ja 268/1992 asetusten mukaisesti. Menetelmillä on todettu, ettei astioista tai niissä käytetystä lasitteesta tai väreistä liukene mitään ja etteivät ne sisällä lyijyä (bPd) tai kadmiumia (Cd).

Kestävätkö keramiikkatuotteet uunia/pesukonetta/pakastusta?
Kaikki keramiikka-astiamme soveltuvat elintarvikkeille ja niitä voi huoletta käyttää sähkö-, leivin- ja mikroaaltouunissa sekä pestä koneessa. Nopeat lämpötilaerot vaikuttavat kuitenkin astioiden kestävyyteen. Keramiikka-astiat kestävät myös pakastimen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että nesteellä täytetty keramiikka-astia ei ole pakastuksenkestävä, koska neste laajenee jäähtyessään. Keramiikka-astioita ei myöskään tule siirtää suoraan pakastimesta kuumaan uuniin, koska astia altistuu liian voimakkaalle lämpötilaerolle, jos siinä on jäisiä elintarvikkeita. Keramiikka-astioita ei tule laskea kylmälle, kostealle tai teräksiselle alustalle, vaan uunista astia olisi paras nostaa puiselle alustalle.

Missä Pentikin keramiikka-astiat valmistetaan?
Kaikki tällä hetkellä tuotannossa olevat Pentikin keramiikka-astiat valmistetaan Suomessa, Posion keramiikkatehtaassa.

Miten voin korjata hopeoidulta porolta katkenneen sarven?
Suosittelemme hopeoidulta porolta katkenneen sarven korjaajaksi kultaseppää tai pienmetallitöitä valmistavaa pajaa. On mahdollista, että hopeointia lähtee sarvesta korjauksen yhteydessä. Poron materiaali on hopeoitua messinkiä.

• Mikäli poro on mallia, jolla on lasiset siniset silmät, tulee silmät poistaa korjauksen ajaksi.
• Sarveen ja poroon porataan reikä ja väliin laitetaan tappi (kuormittamisen kestämiseksi)
• Osat juotetaan yhteen
• Lopuksi liitoskohta hiotaan ja saumakohdat puhdistetaan
• Silmät laitetaan takaisin paikoilleen

Pentik Oy ei vastaa korjauksen kustannuksista, korjauksen lopputuloksesta eikä korjauksessa mahdollisesti tapahtuvista virheistä.

Miten voin puhdistaa tai kiillottaa hopeoituja poroja?
Porojen materiaali on hopeoitua messinkiä ja sen pinta on käsitelty lakalla. Porojen pinta patinoituu ajan kuluessa, kuten hopealla on tapana. Emme voi suositella hopean kiillotusaineita porojen puhdistamiseen, sillä ei ole takeita siitä, miten kiillotusaineet käyttäytyvät ja minkälainen lopputulos on. Porojen täytyisi antaa ajan kuluessa patinoitua.

Voit halutessasi kokeilla esimerkiksi hopean puhdistusliinoja (englanniksi "Silver duster"). Kokemuksemme mukaan Hagerty-merkkinen puhdistusliina on toiminut hyvin ja sen avulla on voitu kiillottaa poroja hellävaraisesti. Puhdistusliinoja voit tiedustella esimerkiksi kultasepänliikkeistä. Pentik ei voi antaa takeita puhdistuksen onnistumiselle, eli puhdistus tapahtuu omalla vastuulla.

Voiko kankaita ostaa verkkokaupasta?
Verkkokaupasta voi ostaa kankaita metreittäin. Kankaat ovat mittatilaustuotteita eikä niillä ole palautusoikeutta. Osa kankaista on vain myymälöiden valikoimassa.

Voiko verkkokaupasta ostaa lahjakorttia?
Tällä hetkellä lahjakortteja on mahdollista ostaa vain Pentik-myymälöistä. Lahjakortti on voimassa kaksi vuotta ostopäivästä. Lahjakortin voi käyttää kaikissa Suomen Pentik-myymälöissä.  

Ystäväklubi


Olen hukannut Ystäväklubin muovisen kortin/mobiilikortin, miten saan uuden?
Ystäväklubilaisena voit valita käyttöösi joko mobiilikortin tai muovisen kortin.

Jos käytössäsi on iPhone, paina selaimessa Jaa-symbolia. Valitse "Lisää kotivalikkoon". Pentik Ystäväklubi-kortti tallentuu puhelimeesi.

Jos käytössäsi on Android-puhelin, paina selaimessa asetukset-painiketta. Valitse "Kiinnitä aloitusruutuun" tai "Lisää pikanäppäin". Pentik Ystäväklubi-kortti tallentuu puhelimeesi.

Mikäli haluat muovisen Ystäväklubi-kortin, asiakaspalvelumme voi lähettää sellaisen sinulle postitse. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme info@pentik.com ja liitä mukaan postiosoitteesi. Muovikorttien toimitusaika on yleensä noin kuukausi tilauksen tekemisestä.