Viherhurahdus

Viherhurahdus

Vanha sanonta "kevät keikkuen tulevi" on pitänyt tänäkin keväänä paikkansa! Lisääntynyt valo on kuitenkin varma kevään merkki ja lupaus tulevasta kesästä. Nyt on täydellinen aika siivota ja valmistella parveke kevätkuntoon talven jäljiltä. Loihdi parvekkeesta tai terassista upea viherhuone istuttamalla taimia, päivittämällä viherkasvien ruukkuja ja ripustamalla amppeleita sekä lyhtyjä tunnelmaa tuomaan.

Herätä parveke talviunesta

Oli kotona sitten suojainen terassi tai parveke, päästä mielikuvitus valloilleen ja lisää vehreää kevättunnelmaa taimilla, viherkasveilla ja persoonallisilla sisustusratkaisuilla. Eri tasoihin ripustetut amppelit ja rönsyilevät köynnöskasvit luovat helposti runsaan eloisaa ilmettä. Värikkäät maljakot, lyhdyt, lämpöiset viltit ja kukikkaat sisustustekstiilit tuovat ihanaa tunnelmaa. Lasitetun parvekkeen pöytäryhmää voi somistaa erilaisilla kattaustekstiileillä, tai kankaasta voi ommella kauniin paneeliverhon näkösuojaksi. Ulkotiloihin sopivat persoonalliset ja rustiikkiset kalusteet ja erilaiset säilytyskorit, mutta useimpia puisia tai rottinkisia kalusteitamme sekä luonnonmateriaalista valmistettuja koreja on suositeltavaa käyttää vain kuivissa, katetuissa tai lasitetuissa ulkotiloissa. 

Lasitetulle parvekkeelle sopivat lämpöä vaativat kasvit kuten kurpitsat, tomaatit, kurkut, paprikat ja chilipaprikat. Myös maissi viihtyy hyvin lasitetussa ympäristössä. Kesäkukista lämpimässä viihtyvät esimerkiksi pelargonit, samettiruusut, marketat ja krassit. Kasvit tekevät lasitetusta parvekkeesta viihtyisän viheralueen, jossa voi kasvattaa myös omia vihanneksia ja hedelmiä.

Mikä ihanampaa kuin nauttia kahvihetkestä oman pienen keitaan katveessa aurinkoisella parvekkeella tai terassilla!

  
Valikoimastamme löytyy paljon persoonallisia kalusteita, jotka sopivat myös parvekkeen sisustamiseen. Tutustu verkkokaupan kalustevalikoimaan täällä. Kalustevalikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Valmistele oma ruukkupuutarhasi

Perusta oma taimitarha suojaiselle, aurinkoiselle parvekkeelle, tai ulkotilojen puuttuessa vaikkapa valoisalle ikkunalaudalle! Työnnä sormet multaan ja istuta siemenet, taimet ja yrtit kauniisiin ruukkuihin. Valikoimastamme löytyy laadukkaita, kotimaisia keramiikkaruukkuja, joihin voit valita mieleiset taimet ja kasvit. Nyt on myös hyvä aika antaa huonekasveille uutta virtaa vaihtamalla ruukut! Posion keramiikkatehtaallamme valmistetut keramiikkaruukkumme kestävät säätä kuin säätä, eli niitä voi huoletta käyttää myös ulkotiloissa. Kaupasta ostetut yrtit voi myös asettaa kauniisti vaikkapa mukeihin, purkkeihin tai pieniin ruukkuihin, jos haluaa luoda nopeasti näyttävän yrttitarhan!

Kokoa leikittelevä viherkeidas

Saat helposti luotua rennon runsasta tunnelmaa useamman ruukun tai lasimaljakon asetelmalla. Leikkokukilla tai luonnonoksilla täytetyt maljakot ja kukkaruukut viherkasveineen tuovat sisustukseen saman tien eloa, energiaa ja silmäniloa. Leikittele yhdistelemällä erilaisia ruukkuja ja maljakoita ja rakenna oma ihastuttava sommitelmasi. Sisustuskoreilla saa lisättyä kotoisan viihtyisää tunnelmaa ja niissä on kätevä säilyttää parvekkeella tarvittavat irtotavarat, kuten istutusvälineet. Koreja voi myös käyttää kasvien suojaruukkuna, mutta suosittelemme lisäämään esimerkiksi muovipussin tai laakean vadin korin sisälle kukkaruukun alle, jotta kasteluvesi ei kostuta koria. 

Ompele suosikkikankaastasi kaunis ja kätevä istuinpäällinen parvekkeen tuoleille! Jäkälä-istuinpäällisen ompeluohjeen löydät täältä. Kaikki kuosilliset kankaamme on suunniteltu Suomessa. 

Lisää tuoteideoita ulkotilojen sisustamiseen

Ompele ihastuttava puutarhaessu!

Kevään ja alkukesän istutustalkoisiin sopii täydellisesti suloisen kukikkaasta Pioni-kankaasta ommeltu puutarhaessu. Essuun tarvitset 80 cm kokoisen palan kangasta. Katso ompeluohje täältä