Kesän kauneimmat kattaukset

Kesän kauneimmat kattaukset

Kevään ja kesän juhlakausi on täynnä toinen toistaan ihanampia, erityisiä ja tärkeitä juhlahetkiä. Kevään suurimpia sankareita ovat opintonsa päättävät, ja valmistujaisten lisäksi juhlahumusta nautitaan esimerkiksi rippijuhlissa, juhannuksena ja kesähäissä. Tutustu kattausvinkkeihimme ja loihdi värikkäänä ja raikkaana hehkuva kattaus kaikkiin kevään ja kesän juhlaviin hetkiin.

Kauniit tekstiilit luovat juhlavan pohjan kattaukselle 

Kattaustekstiilit luovat juhlapöydälle sen tunnelman. Valitse tilanteen mukaan graafisen tyylikästä, luonnonläheistä, runsaan kukikasta tai yksinkertaisen vaaleaa. Yksiväriseen pöytäliinaan voi yhdistää kuviollisen kaitaliinan pöydän pituudelta tuomaan juhlavampaa ilmettä. Suurimmasta osasta sarjojamme löytyy valmiita pöytäliinoja ja kaitaliinoja, mutta puuvilla- ja pellavakankaista ja pinnoitetuista kankaista voi myös loihtia sopivan kokoisen pöytäliinan tai muita kattaustekstiileitä. Akryylipinnoitetut tekstiilit ovat käteviä kattauksissa, sillä ne hylkivät likaa ja ne on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Pellavaisissa kankaissa taas on oma juhlava ilmeensä, kuten myös pellavaservieteissä, jotka tuovat juhlavuutta kattauksiin. 

Eloisaa tunnelmaa kukilla ja maljakkoasetelmilla

Kesäjuhlien koristelu ei kaipaa muuta kuin kauniita maljakoita kukkineen! Yksittäinen veistoksellinen maljakko toimii upeana keskipisteenä juhlapöydässä, mutta maljakoista voi tehdä myös erilaisia asetelmia. Yhdistä kattauksessa kaksi tai kolme eri korkuista maljakkoa luonnonkukkineen tai asettele pöydän pituudelle useita pienempiä ja eri kokoisia maljakoita näyttäväksi rivistöksi. 

Kolmessa värissä saatavilla oleva Lohkare-maljakko tuo näyttävää ilmettä pöytään ja värikkäät ja eri muotoiset Fonte-maljakot sopivat persoonallisiin maljakkoasetelmiin.

Persoonallista ilmettä astioita yhdistelemällä

Usein kesäjuhlat ovat rennot ja vapaamuotoiset, jolloin myös astioiden valinnassa voi käyttää luovuutta. Joka kodista ei välttämättä löydy tarpeeksi saman sarjan astioita juhlapöytään, joten yksittäisiäkin lautasia ja kulhoja voi hyvin yhdistellä persoonallisesti ja kattauksen sävyihin sopivasti. Muodollisemmissa juhlissa ajattomat valkoiset astiat, kuten Valkea tai Anis, toimivat aina ja yhdistyvät kaikenlaisiin kattaustekstiileihin. Kuohujuomat voi myös hyvin tarjoilla erilaisista laseista.

Kallio-astiasarjan hempeät sävyt sopivat yhdisteltäväksi keskenään ja muiden astioiden kanssa. Ajattomat, eläväiset astiat ovat omiaan arjessa ja juhlassa. 

Silmäniloa tarjoiluun

Valitse kesäjuhlien tarjoiluastioiksi näyttäviä kulhoja ja vateja erilaisissa muodoissa ja materiaaleissa. Esimerkiksi keraaminen Kuksa-kulho, kulmikas Arkki-tarjoilukulho ja puiset tarjoilualuset ovat kauniita yksityiskohtia tarjoilussa. Pentik Studio -kokoelman käsin koristellut tarjoilulautaset ja -kulhot ovat juhlapöydän ehdottomia katseenvangitsijoita. Pienen makean jälkiruoan voi tarjoilla jälkiruokakulhon sijasta näyttävämmin ja kätevästi kauniista cocktail- tai juomalasista. Kaikkia keramiikka-astioitamme voi käyttää uunissa, joten ne sopivat myös uunissa valmistuvan ruoan tarjoiluun - suoraan uunista pöytään. Kaikki keramiikka-astiamme valmistetaan Suomessa, Posion keramiikkatehtaallamme, ja ne kestävät vuodesta ja juhlasta toiseen.

Tyylikäs Arkki-tarjoilukulho sopii niin salaateille, jälkiruoille kuin uuniruoille. Perinteisen Kuksan keraaminen versio ihastuttaa omintakeisella muodollaan ja taipuu monenlaiseen tarjoiluun niin lisukkeille, keitoille, salaatille, kastikkeille kuin jälkiruoille.