Sisusta viihtyisä kotitoimisto

Sisusta viihtyisä kotitoimisto

Kuluneina vuosina etätyöskentely on tullut tutuksi monelle ja kotona työskennellään varmasti entistä enemmän myös jatkossa. Työnteko kotoa käsin sujuu mainiosti, kun puitteet ovat kunnossa! Sisusta kotiisi rauhallinen ja viihtyisä työpiste, joka miellyttää silmää ja jossa työskentely on tehokasta ja inspiroivaa. Etätyössä työ- ja vapaa-ajan erottaminen on erityisen tärkeää, joten työasiat on hyvä keskittää työpisteelle. Olipa työtilana sitten erillinen työhuone tai pieni nurkkaus olohuoneessa tai makuuhuoneessa, saat siitä toimivan ja muuhun sisustukseen sulautuvan yksinkertaisilla ratkaisuilla.

 

Pidä tavarat järjestyksessä

Kun tavarat ovat järjestyksessä, on työntekoon helpompi keskittyä. Kynät pysyvät tallessa mukissa tai pikku purkissa. Pienet vadit ja lautaset ovat hyviä alusia muille tarpeellisille irtotavaroille. Eri kokoiset sisustuskorit ovat myös käteviä säilytysratkaisuja - esimerkiksi paperit ja muistivihkot säilyvät kauniisti järjestyksessä matalissa, laakeissa koreissa. Kätevien säilytysratkaisujen ansiosta töihin liittyvät tavarat on myös helppo siivota pois päivän päätteeksi, jolloin työasiat ovat poissa silmistä ja mielestä. Erillisessä työhuoneessa säilytystilaa on helppo lisätä seinälle kiinnitettävillä hyllyillä.

Panosta valaisuun

Oikeanlainen valaistus on työpisteellä erityisen tärkeää ja toimivaan valaistukseen kannattaakin kiinnittää huomiota kodin työpistettä sisustaessa. Valaisinvalikoimastamme löytyy runsaasti tyylikkäitä vaihtoehtoja. Paras valo työpöydälle on lempeä, mutta tarpeeksi kirkas. Monikäyttöisin valinta on pöytävalaisin, jonka asentoa voi säätää. Jos tila on jo valmiiksi valoisa, voi lampunjalka varjostimella olla myös riittävä valonlähde. Lisävaloa ja ihanaa tunnelmaa saa myös pöydän vierelle sijoitetulla jalkalampulla.

Anna tilaa luovuudelle

Kun työpiste on viihtyisä ja inspiroiva, myös luovuudelle on tilaa ja keskittymiskyky paranee. Viherkasveilla on tunnetusti energisoiva, stressiä vähentävä ja sisäilmaa puhdistava vaikutus - ne ovat siis loistava lisä työpöydälle! Viherkasvi kauniissa ruukussa työpöydän nurkalla tai rönsyilevä köynnös hyllyllä tai amppelissa luo hetkessä viihtyisyyttä. Persoonalliset yksityiskohdat, kuten somat sisustusesineet, julisteet, kynttilälyhdyt tai miellyttävää tuoksua levittävät tuoksukynttilät tuovat työtilaan seesteistä ja inspiroivaa tunnelmaa. Luonnonvalo antaa kaivattua energiaa, joten jos mahdollista, sijoita työpiste ikkunan läheisyyteen. Töitä tehdessä ei myöskään pidä tinkiä mukavuudesta - torkkupeitto tai sisustustyyny työtuolilla tuo lämpöä ja pehmeää tunnelmaa työpisteelle.

Rajaa työnurkkaus

Jos työtila on osa kodin oleskelutiloja, voi sisustusta rauhoittaa rajaamalla työpiste erilaisilla tilanjakajilla omaksi nurkkaukseksi. Sisustukseen sopivasta kankaasta ommeltu verho on helppo tapa piilottaa työpiste, kun työt on tehty tai erottaa tila töitä tehdessä. Käsistään kätevä voi myös nikkaroida tilanjakajaksi sermin puu- tai metallikehikolla ja kauniilla kankaalla.