Uudet persoonalliset Pentik Koira -keramiikkaveistokset myyntiin 30.11.2021

Uudet persoonalliset Pentik Koira -keramiikkaveistokset myyntiin 30.11.2021

Tiedote 30.11.2021

Pentikin perustaja Anu Pentikin mielikuvitus on rajaton. Marraskuussa muotoilun valtionpalkinnon saaneen taiteilijan uusin luovuuden näyte on ainutlaatuinen keramiikkakoirien lauma, jonka jokainen jäsen on käsintehty ja oma persoonansa yksilöllisine kasvonpiirteineen ja asusteineen. Pentik Koira -keramiikkaveistokset ylistävät yksilöllisyyttä ja tuovat hymyn huulille. 

Uusi Pentik Studio -kokoelma sai alkunsa, kun Anu Pentik halusi luoda keramiikkaeläimiä, jotka toisivat iloa kotimaisen taiteen ystäville. Idea eteni tuotantoon syvällisen pohdinnan kautta. Ennen tiivistä keramiikkakoirien tuotantovaihetta Anu Pentik kävi mielessään läpi kaikki Posion seudulla asustavat upeat, siivekkäät ja sarvekkaat eläimet. Kaikenkarvaiset koirat valikoituivat keramiikkataiteilijan töihin, kun Anu Pentik halusi nostaa esille koiran ja ihmisen välisen läheisen ja syvällisen suhteen. 

Kaikki Pentik Koira -keramiikkaveistokset ovat syntyneet Anu Pentikin taitavista käsistä vuoden 2021 aikana. Koiria on tehty kuluneen syksyn aikana niin Anu Pentikin kotistudiolla kuin Pentikin tehtaallakin. Joukko uniikkeja keramiikkakoiria matkaakin usein aamuvirkun taitelijan mukana kotoa tehtaalle koristeltavaksi ja poltettavaksi. Aluksi koiria syntyi muutama päivässä, mutta tehdessä tahti on kiihtynyt ja nyt koirien viimeistelyssä auttaa myös kaksi Posiolla asuvaa lukioikäistä nuorta.

”Anu Pentik on suunnitellut Koira-keramiikkaveistokset hymy huulillaan ja pilke silmäkulmassaan. Toivomme, että tämä ilo välittyy ja koirat löytävät tiensä rakastaviin perheisiin tuoden niihin lisää lämpöä ja riemua juuri niin kuin koirilla on tapana. Nämä koirat ovat helppohoitoisia ja allergiaystävällisiä. Niiden kautta voi tuoda kotimaista taidetta koteihin sekä korostaa omaa persoonallisuuttaan sisustuksessa. Sen, muistuttaako koira isäntäänsä tai emäntäänsä, voi jokainen päättää itse”, Pentikin markkinointijohtaja Minna Lampinen sanoo.  

Tuotetiedot:

Pentik Koira -keramiikkaveistos
Design: Anu Pentik 
Materiaali: savi  
Hinta: 178 € / kpl 
Saatavuus: Pentik-myymälöistä sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltä 30.11.2021 alkaen 
Valmistettu: Posiolla maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaalla  

Linkki kuvapankkiin
Video Pentik Koira -keramiikkaveistoksista 


Lisätietoja: 
Minna Lampinen, markkinointijohtaja 
puh. 040 586 8262 

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 24 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 47 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.