Pentik-myymäläverkosto kasvaa: Uusi myymälä avattu Napapiirille

Pentik-myymäläverkosto kasvaa: Uusi myymälä avattu Napapiirille

Tiedote 18.2.2022

Suomalainen sisustamisen designtalo Pentik on avannut upouuden myymälän perjantaina 18.2. Rovaniemelle. Myymälä on Pentikin 47. oma myymälä ja sijaitsee Napapiirillä Joulupukin Pajakylässä Joulupukin toimiston rakennuksessa. Myymälän valikoima on uniikki ja räätälöity vastaamaan asiakaskunnan tarpeita. Myynnissä oleva käyttö- ja taidekeramiikka valmistetaan Napapiiristä 130 kilometrin päässä sijaitsevalla Pentikin Posion keramiikka- ja kynttilätehtaalla. Lisäksi myymälästä löytyy ympäri vuoden ajankohtaisia, sesongeittain vaihtuvia sisustustekstiilejä sekä helposti mukaan ostettavia tuliaisia.

Joulupukin Pajakylä

Pohjoinen luonto on ollut Pentikin perustajan Anu Pentikin innoittaja ja luonto näkyy vahvasti myös Napapiirin myymälän tuotevalikoimassa ja materiaalivalinnoissa. Keramiikkataiteilija Anu Pentik on itse valikoinut ja valmistanut uuteen myymälään myyntiin joukon taide-esineitä. Myymälän kattoa koristaa osa viime kesänä WAM Turun kaupungin taidemuseon näyttelyssä olleesta Lentoon-installaatiosta. Myymäläkalusteissa on hyödynnetty myös kierrätysmateriaaleja. Esimerkiksi kassatiskissä on otettu hyötykäyttöön Posion tehtaan hävikkikeramiikkaa ja esillepanopöytien kansissa on lattialankkuja, jotka on kerätty ja kunnostettu Posion alueella puretuista tai remontoiduista vanhoista taloista.

Pohjoisen kohteet kiinnostavat kotimaisia ja ulkomaisia matkailijoita. Joulupukin Pajakylä Napapiirillä on yksi Lapin suosituimmista matkailukohteista ja siellä käy vuosittain noin puoli miljoonaa matkailijaa. Pentikillä on hyviä kokemuksia kohteesta, sillä perheyrityksellä oli Pajakylässä oma myymälä 1980–1990-luvun vaihteessa. Uusi Pentik-myymälä avataan nyt Napapiirille aikaan, jolloin pohjoisen matkustajamäärät ovat kääntyneet jälleen kasvuun. Rovaniemellä matkailijoiden määrä kasvoi vuoden 2021 aikana selkeästi erityisesti kotimaan matkailun vauhdittamana. Vuoden 2022 matkailijamäärien odotetaan elpyvän ennätysvuoden 2019 tasolle ja seuraavan kolmen vuoden aikana kasvua odotetaan yli 10 prosenttia vuosittain.*

- Suomalainen luonto ja design puhuttelevat nyt matkailijoita. Meille pohjoiset juuret ovat toimintamme perusta ja uusi Napapiirin myymälä on lähellä Posion kotipesäämme. Paluu Joulupukin Pajakylään mahdollistaa meille ketterän tavan testata trendejä kansainvälisellä kohdeyleisöllä sekä kuunnella kotimaisten sisustuksen ystävien toiveita ja kehitysideoita. Tänä vuonna panostamme muutenkin voimakkaasti asiakaskokemuksen kehittämiseen ja uudistamme myymäläkonseptimme perusteellisesti. Avaamme loppuvuodesta muutaman uuden konseptin mukaisen myymälän uusilla liikepaikoilla, Pentikin toimitusjohtaja Riikka Wulff kertoo.

Pentik Napapiirin myymälä
Aukioloajat: ma–su 10–17
Koko: 124 m2
Sijainti: Pentik Napapiiri, Joulumaantie 1, 96930 Napapiiri Rovaniemi

*Lähde: Visit Rovaniemi

Lisätietoja:
Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja
puh. 040 586 8262
s-posti: minna.lampinen@pentik.com

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 26 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 48 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.