Tulossa pian: Pentik Pöllö

Tulossa pian: Pentik Pöllö

Tiedote 23.4.2021

Pentik Pöllö päivitetty 2020-luvulle: Rajoitettu erä saatavilla verkkokaupasta ensi viikolla

Suomalainen sisustamisen designtalo ja kotimaisista keramiikkaesineistään tunnettu Pentik tuo toiveuusintana myyntiin päivitetyn tulkinnan 1970-luvun rakastetusta pöllöstä. Torstaina 29.4. klo 8 uusi pesue keraamisia, valkoisia ja tummanharmaita, Pentik Pöllöjä pelmahtaa Pentikin verkkokauppaan. Pöllöjä on saatavilla rajoitettu ja numeroitu erä, yhteensä 300 tuotetta.

Pöllö kynttilälyhty lennähti suomalaisten koteihin ensimmäisen kerran noin 50 vuotta sitten, kun Posiolla Pentikin vieraana olleen keramiikkataiteilija Henrik Allertin suunnittelemia pöllöjä valmistettiin pieni erä. Nyt, kirjaimellisesti yhdessä yössä, pöllö teki paluun tuotantoon. Ajatus sai alkunsa, kun somevaikuttaja Stella Harasek jakoi omissa kanavissaan valokuvan Lapin kotinsa leivinuunin reunuksella istuvasta 1970-luvun pöllöstä ja kysyi seuraajiltaan, haluaisivatko he nähdä pikkuhurmurin uudelleen Pentikin valikoimissa. Ja he halusivat! 

- On ehdottomasti vaikuttajaurani huipentuma, että ihmiset innostuivat pöllön paluusta ja että Anu Pentik tarttui toimeen jo samana yönä. Uuden pöllön prototyyppi oli valmis ennen kuin olin ehtinyt nauttia aamukahvini. Arvostan suomalaista keramiikkaosaamista ja taiteilijuutta ja pöllön saama noste ilahduttaa minua suuresti, somevaikuttaja Stella Harasek kertoo.

- Me Pentikillä haluamme inspiroida ja myös inspiroitua kuluttajien toiveista, elää ja luoda yhdessä. Pyyntö pienen tuikkivasilmäisen pöllön paluumuutosta Posiolle sai meidät innostumaan ja käärimään hihat. Uskomme unelmiin ja rohkeuteen toteuttaa. Tämä oli myös mahdollista oman keramiikkatehtaan ja osaavien tekijöidemme ansiosta, Pentikin markkinointijohtaja Minna Lampinen sanoo ja jatkaa:

- Pian kotipesästä lentäviä pöllöjä on valmistettu vain rajoitettu ja numeroitu erä. Toivon, että nämä pöllöt tuovat pilke silmissään iloa uusiin koteihinsa vuosiksi eteenpäin. Rakkaudella käsiteltynä keramiikka on ikuista ja säilyy sukupolvelta toiselle.

50 vuotta luomisvoimaa luonnosta
Pentik on valmistanut omassa, maailman pohjoisimmassa keramiikkatehtaassa Posiolla savesta niin arjen käyttöesineitä kuin uniikkeja taide-esineitä jo puolen vuosisadan ajan. Pohjoisen karu ja kaunis luonto vaihtuvine vuodenaikoineen on ollut jatkuva ja ehtymätön inspiraation lähde. Luonnon kunnioittamisen lisäksi kestävä kehitys näkyy kaikessa yrityksen toiminnassa. Posiolla sijaitsevalla Pentik-mäellä on Green Key- sekä Sustainable Travel Finland -merkit osoituksena arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen. Vastuullisessa ja suositussa matkailukohteessa käy vuosittain yli 100 000 vierasta. Pentik-mäellä on myös Vintage-kauppa, josta voi ostaa hyväkuntoisia menneiden vuosikymmenten keramiikka-aarteita.

Pentik Pöllö tuotetiedot:

Värivaihtoehdot: valkoinen ja tummanharmaa
Koko: 9,5 x 15 cm
Hinta: 79 € / kpl
Saatavuus: 29.4. klo 8 alkaen rajoitettu, numeroitu erä: 150 kpl valkoisia ja 150 kpl tummanharmaita Pöllöjä on saatavilla Pentikin verkkokaupasta, osoitteessa pentik.com

Lisätietoja Pöllöstä
Linkki kuvapankkiin

Yhteystiedot medialle:
Minna Lampinen, markkinointijohtaja
puh. 040 586 8262

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 24 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 49 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.