Kuluttajat arvioivat Pentikin toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi

Kuluttajat arvioivat Pentikin toimialansa vastuullisimmaksi brändiksi

17.3.2021

Pentik oman toimialansa vastuullisin brändi Sustainable Brand Index 2021 -tutkimuksessa

Pentik valittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa mukaan Euroopan suurimpaan brändien vastuullisuusmielikuvia mittaavaan Sustainable Brand Index -tutkimukseen. Suomalaiset äänestivät meidät oman toimialamme (Furniture & Decoration - Stores) vastuullisimmaksi brändiksi sijalle 1. Kokonaissijoituksemme Suomessa tutkimuksessa mukana olleiden 212 brändin joukossa oli sija 44.

Sustainable Brand Index on Euroopan suurin vastuullisuuteen keskittyvä tutkimus, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta vastuullisesta yritystoiminnasta ja sen merkityksestä brändeille sekä auttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa vastuullisempaan suuntaan. Tämä riippumaton tutkimus toteutetaan vuosittain Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Alankomaissa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Tutkimuksessa tarkastellaan niin ympäristö- kuin yhteiskuntavastuuta. Arvioitavat brändit valikoituivat kyselyyn niiden markkina-aseman, liikevaihdon, markkinaosuuden sekä yleisen bränditietoisuuden perusteella.

Vuoden 2021 tutkimuksessa haastateltiin Suomessa 9 900 henkilöä ja jokaista brändiä arvioi vähintään 1000 vastaajaa. Tutkimuksen piirissä oli 25 toimialaa ja 212 yritystä.

Kestävää kauneutta koteihin

Olemme tehneet pitkäjänteisesti töitä suomalaisen työn ja laadukkaiden tuotteiden eteen jo viidenkymmenen vuoden ajan ja vastuullisuustyön merkitys arjen toiminnassamme on noussut yhä keskeisempään rooliin. Olemme tunnistaneet meille tärkeät vastuullisuusteemat ja kehityskohteet sekä validoineet nämä myös ulkopuolisen tahon toimesta. 

Kaikki keramiikkatuotteemme suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan omassa, maailman pohjoisimmassa keramiikkatehtaassa Posiolla. Omassa tuotannossamme pyrimme kierrättämään ja hyödyntämään raaka-aineen mahdollisimman tehokkaasti, esimerkkeinä tehtaallamme polttamaton savi, joka käytetään uudestaan tai valmistusprosessissa rikkoutuneet lasitetut keramiikkaesineet, jotka saavat uuden elämän kierrätystaideteoksissa. 

Lue lisää vastuullisuudesta Pentikillä