Pentik hakee vahvaa kansainvälistä kasvua – Niina Nenosesta Pentikin ensimmäinen Head of Global Sales

Pentik hakee vahvaa kansainvälistä kasvua – Niina Nenosesta Pentikin ensimmäinen Head of Global Sales

Tiedote 18.6.2021

Pentik on uudistanut koko johtoryhmänsä viimeisen kahden vuoden aikana, ja hakee uuden strategiansa mukaisesti vahvaa kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta. Osana uudistumista yhtiö palkkasi ensimmäiseksi kansainvälisestä myynnistä vastaavaksi johtajakseen Niina Nenosen. Nenosesta tulee yhtiön johtoryhmän jäsen, ja hänen ensimmäisenä tehtävänään on kirkastaa tulevien vuosien kasvupolku. Tällä hetkellä Nenonen toimii Marimekon Japanin markkinasta vastaavana johtajana. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 10.3.2022.

- Pentikillä on aito, kiinnostava tarina ja brändi on saavuttanut vuosikymmenten aikana hyvin vankan aseman kotimaan markkinalla sekä kuluttajien sydämissä. On todella hienoa lähteä mukaan kirjoittamaan seuraavaa lukua Pentikin tarinassa ja kirittämään yrityksen kasvua myös kansainvälisillä markkinoilla, pohtii Niina Nenonen.

  
Niina Nenonen

Jo Pentikin uuden toimitusjohtajan valinnan yhteydessä vuonna 2019 yhtiö kertoi tähtäävänsä liiketoiminnan kasvuun erityisesti kansainvälisen myynnin ja verkkokaupan laajentamisen keinoin. Verkkokauppa on uusittu kokonaisuudessaan jo aiemmin tänä vuonna, ja nyt koronatilanteen hellittämisen myötä on oikea hetki lähteä liikkeelle myös kansainvälisen myynnin kasvattamisessa.

- Olen iloinen, että saamme jälleen yhden kovan luokan ammattilaisen mukaan johtoryhmäämme. Odotan innolla maaliskuuta ja Niinan aloitusta Pentikillä, toteaa yhtiön toimitusjohtaja Riikka Wulff.

Edellä mainittujen lisäksi Pentikin johtoryhmään kuuluvat tuote- ja designjohtaja Luisa Laine, markkinointijohtaja Minna Lampinen, HR-päällikkö Carola Rahkola ja verkkokauppapäällikkö Sami Karjalainen. Pentik viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhlavuottaan.

Lue lisää Pentikin ajankohtaisista uutisista täältä.

Lisätietoja:
Riikka Wulff, toimitusjohtaja, puh. 040 777 8299

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2020 oli 24 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 49 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.