Luo joulun taika kotiin

Luo joulun taika kotiin

Tiedote 24.8.2022

Luo joulun taika kotiin: Pentikin joulumallistossa Posiolla valmistettua keramiikkaa, kotimaisia herkkuja ja näyttäviä kuoseja

Perheyritys Pentikin monipuolinen joulumallisto on saanut inspiraationsa joulun herkullisista tuoksuista, kauden kukista ja perinteisistä väreistä. Vaihtoehtoja löytyy niin valkoisen, vihreän kuin punaisenkin joulun ystävälle. Kuoseissa on useita erilaisia aiheita, niin lämpimiä kaneliomenoita kuin suuria, punaisia amarylliksen kukkia sekä tuoreita sypressejä ja talven tuoksuvaa vihreyttä. Hillitymmän värimaailman ystäville on tarjolla raikkaan graafisia kuoseja sekä toiveuusintojen että uutuuksien muodossa. Suomessa valmistetut jouluherkut ja kynttilät ovat täydellisiä lahjoja. Spa-mallisto kutsuu taas rauhoittumaan juhlavalmistelujen lomassa. Joulusesonki alkaa 13.10.2022, jolloin tuotteet tulevat myyntiin Pentikin myymälöihin ja verkkokauppaan.

Lähtölaskenta jouluun alkaa ensimmäisistä yöpakkasista tai viimeistään adventtina, kun on aika sytyttää kynttilät. Pentikin kuoseilla, koristeilla ja kotimaisilla kynttilöillä on helppo luoda kotiin juuri omannäköinen joulu. Pentikin jouluvalikoimaan kuuluu myös runsas kattaus erilaisia lahjavaihtoehtoja. Suosikkilahjoja sisustuksen ystäville ovat kotimaiset, Posiolla maailman pohjoisimmassa keramiikkatehtaassa valmistetut keramiikkaesineet ja kynttilät. Trenditietoisille lahjaksi sopii esimerkiksi keramiikkataiteilija Anu Pentikin suunnittelemat pienet Bonbon-studiomaljakot. Skandinaavisen sisustustyylin ystävät ilahtuvat uusista pärekoreista, jotka sopivat niin olohuoneeseen kuin joulusaunaankin. Vohvelikuvioidut kylpytuotteet ja Pentikin Tundra Spa-mallisto tarjoavat uusia tuotteita hemmotteluhetkiin ja joulusaunaan. Kotimaiset herkut saavat veden herahtamaan kielelle ja kattavasta valikoimasta löytyy muun muassa rapeat suklaapiparkakut, maistuvaa marmeladia ja kuumia juomia, kuten glögiä, kahvia ja teetä.

”Tämän joulun värejä ovat rauhoittava vihreä, perinteinen punainen sekä heleä valkoinen. Yhdistämällä näitä värejä puisiin, kullanhohtoisiin tai messinkisiin koristeisiin saa aikaan näyttäviä sisustuskokokanaisuuksia. Joulumallistostamme löytyy paljon uusia kuoseja ja keramiikkaa, jotka kestävät aikaa ja käyttöä. Tuotteet ovat ajankohtaisia nyt ja vielä 50 vuoden päästä luoden toivottavasti mukavia perinteitä ja joulumuistoja yli sukupolvien joulusta toiseen”, kertoo Pentikin markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Lampinen ja jatkaa:

”Pentikin koti Posiolla on todellinen joulun ihmemaa valkeine hankineen, revontulineen ja poroineen. Täällä, Napapiirin tuntumassa, valmistetaan myös kaikki Pentikin keramiikkaesineet omalla, maailman pohjoisimmalla keramiikkatehtaallamme.”

Pentikin kuoseilla syntyy harmoninen joulutunnelma keittiöstä makuuhuoneeseen

Amaryllis: Joulun kaunein kukka luo juhlatunnelman kotiin 
Suunnittelija: Lasse Kovanen 

Koti on helppo kukittaa uudella Amaryllis-kuosilla. Todellista joulun kukkaa kunnioittaen runsas ja loistelias Amaryllis soveltuu täydellisesti vuoden tärkeimpään juhlaan. Juhlava kattaus syntyy yhdistäen Amaryllikseen pellavan luonnonläheisiä sävyjä ja kynttilöitä. Olohuoneeseen ylellinen säväys saadaan värikkäillä tyynynpäällisillä ja pehmoisilla torkkupeitoilla. Rikas värimaailma tekee Amarylliksestä myös erittäin muuntuvan. 


Joulumaa: Ajaton ja moderni kuosi yhdistää joulun rakkaimmat maut ja muodot
Suunnittelija: Lasse Kovanen

Joulun uudessa klassikkokuosissa vihreät joulukuuset, ruskeat piparkakut, valoa tuikkivat tähdet ja punaiset omenat näyttävät kuin piparkakkumuoteilla tehdyiltä. Joulumaa luokin välitöntä joulun iloa kaikkialle kotiin niin keittiötekstiileinä, säilytysrasioina kuin lasinalusina.


Kaneliomena: Syötävän hyvä joulu syntyy keittiössä
Suunnittelija: Lasse Kovanen 

Kaneliomena-kuosi luo kotiin lämpöä ja iloa mehukkaine omenineen ja aromikkaine kanelitankoineen. Kirkkaanpunaiset omenaviipaleet ja ruskeat kanelitangot näyttävät niin aidoilta ja kutsuvilta, että vesi herahtaa väkisinkin kielelle. Kaneliomena-keittiötekstiilit, -keramiikka ja -tyynynpäälliset rakentavat joulun keittiöstä olohuoneeseen. 


Kardemumma: Joulu kaikilla mausteilla  
Suunnittelija: Minna Niskakangas 

Moderni, graafinen ja pelkistetty Kardemumma-kuosi luo koteihin luonnollisen rennon joulutunnelman ja sopii käytettäväksi juhlakauden jälkeen myös ympäri vuoden. Kardemumma on uudenlainen sesonkisarja, johon kuuluu laaja kattaus keittiötekstiilejä, tarjotin ja leikkuulauta, jotka sopivat täydellisesti lahjaksi.

Sypressi: Joulun uusi ikivihreä sopii yhdistettäväksi kultaan ja messinkiin 
Suunnittelija: Minna Niskakangas 

Uusi Sypressi-kuosi on maalattu taidokkaasti vesivärillä ja se tuo joulun kotiin tuoksuvine sypressinneulasineen ja pehmeine jouluruusuineen lisättynä hyppysellisellä eukalyptusta. Malliston avulla on helppo tehdä näyttäviä kattauksia käyttäen sekä tummanpuhuvan vihreän että valkoisen Sypressi-kuosin eri sävyjä. Kokonaisuuteen sopivat täydellisesti kullansävyiset tai messinkiset kynttilänjalat.


Kotimaiset herkut ja kynttilät pukinkonttiin

Pentik on uudistanut herkkuvalikoimaansa ja kaikki valikoimissa olevat tuotteet ovat kotimaisten kumppanien valmistamia. Joulupöytään tai lahjaksi sopivia tuotteita löytyy sekä myymälöistä että verkkokaupasta. Herkkujen lisäksi Posiolla käsin valetut kynttilät ovat taattuja tunnelmanluojia ja mainio lahjaidea.

Rapeat piparit ja pikkuleivät: Suklaapiparit (175 g) 9,20 €, Kanelitanko pikkuleipä (150 g) 6,90€.
Suussa sulavat suklaat: Pipari-suklaalevy (80 g) 6,90 € ja Karamelli-suklaalevy (80 g) 6,90 €.
Maistuvat marmeladit: Omena-kaneli-marmeladimakeinen (150 g) 5,90 €.
Kupillinen kuumaa: Joulukahvi (200 g) 9,80 €, Talvitee (100 g) 14 €, Jouluglögi (0,5 l) 8,90 €.
Valoa pimeisiin iltoihin: Kaisla-kynttilä (12 x 15 cm) 19,00 €, Ruusu-kynttilä (9 x 9 cm) 15,00 €, Pioni-kynttilä (11 x 9 cm) 16,50 €, Sydän-kynttilä (6 x 11 cm) 16.50, Jäkälä-kynttilä (10 x 11 cm) 18,00 €, Kaarna-kynttilä (10 x 10 cm) 16,50 €.

Esite:
Tutustu Pentik Joulu 2022 esitteeseen täällä.

Kuvia:
Joulun tunnelma- ja tuotekuvat materiaalipankissa.
Käyttäjätunnus: Julkinen / Salasana: Pentik17

Lisätiedot:  
Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja  
puh. 040 586 8262 
s-posti: lehdisto@pentik.com 


Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 26 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 47 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.