Vuodevaatteiden valintaopas

Vuodevaatteiden valintaopas

Pussilakanoilla saa hetkessä päivitettyä makuuhuoneen ilmettä ja ne ovatkin usein tärkein elementti makuuhuoneen tunnelman luomisessa. Kauniiden kuosien lisäksi vuodevaatteidemme materiaalit ovat myös tarkkaan harkittuja. Valikoimastamme löytyy laadukkaita puuvillaisia ja pellavaisia pussilakanoita ja tyynyliinoja, jotka ovat miellyttäviä ja kestäviä käytössä. Olemme koonneet tälle sivulle lisätietoja eri materiaalien ominaisuuksista vuodevaatteiden valintaa helpottamaan. 

Puuvillavuodevaatteet

Puuvilla on suosittu ja aina varma valinta vuodevaatteisiin. Se on hengittävää ja erittäin kestävää. Pentikin vuodevaatteissa on käytössä kolmea erityyppistä puuvillaa; puuvillasatiinia, perkaalipuuvillaa ja ns. fine cotton -puuvillaa. 

Puuvillasatiini
Puuvillasatiini on hieman kiiltävää ja miellyttävän sileää. Se tuntuu pehmeältä ja ylelliseltä iholla. Satiini -nimitys tulee puuvillan kudontatavasta satiinisidosta käyttäen. Lopputuloksena on hienostunut ja kauniin kiiltävä kangas. Sileäpintaisena ja tiiviinä puuvillasatiini ei juurikaan pölyä, joten se on erinomainen valinta allergikoille. Silittäminen tai mankelointi pesun jälkeen auttavat säilyttämään ja tuomaan esiin puuvillasatiinin silkkisen kiillon. Puuvillasatiinisilla vuodevaatteilla on tuotetiedoissa merkintänä 100% puuvillasatiinia.

Puuvillasatiinista on valmistettu Harmonia ja Hortensia -vuodevaatteet sekä osa Pioni-vuodevaatteista.


Puuvillaperkaali
Puuvillaperkaali on pitkäkuituisesta puuvillasta tiheään kudottua, ryhdikästä ja sileää kangasta. Hotellilakanoistakin tuttu materiaali laskeutuu iholle ilmavasti jättäen ilmaa pussilakanan ja ihon väliin, luoden viilentävää tunnetta. Ylellisen kahisevat perkaalipuuvillaiset vuodevaatteet kestävät hyvin kulutusta. Pesun jälkeen niiden ryppyisyyden saa siloteltua silittämällä tai mankeloimalla. Perkaalipuuvillaisilla vuodevaatteilla on tuotetiedoissa merkintänä 100% puuvillaperkaalia. 

Puuvillaperkaalista on valmistettu Saaga, Pastelli ja Jäkälä -vuodevaatteet sekä osa Pioni-vuodevaatteista. Myös kaikki lasten pussilakanat ja tyynyliinat ovat puuvillaperkaalia.


Fine cotton (100% puuvilla)
Ns. fine cotton -puuvilla on hieman paksumpaa, tukevaa ja pehmeää puuvillaa. Se on miellyttävän tuntuinen, ilmava ja hengittävä materiaali, joka ei hiosta. Helppohoitoinen ja huoleton puuvilla on erittäin kestävää ja pysyy hyvänä pesusta toiseen. Se myös pehmentyy entisestään käytössä ja pesujen myötä. 100% puuvilla -merkinnällä olevat vuodevaatteemme on valmistettu fine cotton -puuvillasta. 

100% puuvillaa ovat TokkaVilja ja Aamurusko -vuodevaatteet sekä normaalikokoinen (150x210 cm) Metsänväki-pussilakanasetti.


Pellavavuodevaatteet

Pellava on ylellinen ja kestävä luonnonmateriaali, joka hengittää hyvin, haihduttaa tehokkaasti kosteutta ja hylkii likaa. Käytännölliset pellavaiset pussilakanat pitävät ihon mukavan viileänä ja kuivana lämpiminä kesäöinä, ja tuntuvat lämpöisiltä talven viileydessä. Pellavakuitu on luonnostaan allergisoimaton ja antibakteerinen. Pellava on pinnaltaan eläväinen ja mattapintainen, eikä se nukkaannu. Sille tyypillinen karheus pehmenee käytössä ja pesujen myötä. Rypistyminen on pellavalle ominaista, mutta se siliää helposti silittämällä tai mankeloimalla pesun jälkeen. Yhtä hyvin pellavaiset pussilakanat voi jättää huolettoman rennoiksi ja hieman ryppypintaiseksi.

Pentikin valikoimiin kuuluvat tällä hetkellä Ilta-pellavapussilakanat.

Katso kaikki vuodevaatteet