Vinkit viihtyisälle kesäpiknikille

Vinkit viihtyisälle kesäpiknikille

Lämpimät kesäpäivät ja -illat kutsuvat viihtymään piknikille! Nappaa mukaan piknikalunen ja kesäherkkuja ja kata viihtyisä piknik puistoon, rantakalliolle tai vaikkapa mökkilaiturille. Ulkoilmassa ja luonnon helmassa ruokailuhetket ovat erityisen nautinnollisia, ja piknik onkin ihana tapa viettää viihtyisiä kesähetkiä ystävien ja perheen seurassa. Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä helppoihin piknikhetkiin!

Kauniiseen ja huolettomaan piknikiin tarvitset vain piknikalustan, helposti mukana kulkevia astioita ja tietysti ihania herkkuja. Piknikin voi yhtä lailla kattaa vaikkapa puiston pöydän ääreen. 

Metsämarja-kuosi on kuin tehty herkullisiin kesähetkiin! Ohjeellamme ommeltu piknik-alunen on näppärä kuljettaa mukana ja kestävä käytössä. Sen toinen puoli on akryylipinnoitettua kangasta, joka hylkii kosteutta ja likaa.

Vinkit viihtyisälle piknikille

  • Pakkaa piknikille tarpeeksi suuri alusta, kuten viltti, päiväpeitto tai muu piknikalunen, jonka päälle mahtuvat niin tarjoilut kuin koko piknikseurue. Käsistään kätevä voi ommella itse käytännöllisen piknikalusen kesäisen raikkaasta kankaasta! Kurkkaa ompeluohje täältä
  • Piknik tuntuu juhlavammalta, kun unohdat kertakäyttöastiat ja valitset mukaan kauniita, monikäyttöisiä astioita. Piknikin kuuluu olla rento ja huoleton, joten astiatkin saavat olla eri paria. Lasit kulkevat mukana vaikkapa keittiöpyyhkeeseen kääräistynä. Pienet tarjottavat säilyvät siistinä kannellisessa rasiassa, josta ne on myös helppo tarjoilla. Pakkaa mukaan myös kauniit servietit, joiden päältä voi syödä monet pikkuherkut ilman lautastakin.
  • Erilaiset korit ovat kevyitä ja käteviä piknikillä esimerkiksi leipäviipaleiden tai hedelmien tarjoiluun. Vuoraa kori servieteillä tai keittiöpyyhkeellä, niin se pysyy siistinä. Kahden viinipullon pullokori sekä kantokahvallinen lokerikkokori ovat käteviä apuvälineitä viini- tai kuohuviinipullojen sekä pienten tarjottavien, aterimien tai astioiden kuljettamiseen. Pentikin Juhlakuohu on loistava valinta alkoholittomaksi kesäjuomaksi piknikille.
  • Tarjottimet ja puiset tarjoilualuset ovat kevyitä kantaa mukana ja niiden päältä voi tarjoilla vaikkapa piirakkaa tai juustoja. Tarjottimen päällä myös viinilasit pysyvät tukevasti pystyssä.
  • Tyynyt lisäävät mukavuutta ja viilenevän illan varalle mukaan voi varata myös lämmittävän viltin.