Anna kodin kukkia

Anna kodin kukkia

Tuo kotiin juhlavuutta, eloa ja vehreyttä helposti tuoreilla kukilla! Leikkokukat tuovat pirteää ilmettä kotiin, oli vuodenaika mikä tahansa. Kukkia ostetaan usein vain erityisiin juhlahetkiin, mutta jo pieni kimppu piristää ihanasti arkea ilman mitään sen kummempaa syytä! Kukkien ohella tuoreet yrtit ovat helppo tapa tuoda raikasta viherenergiaa kotiin - pieni yrttipuutarha vaikkapa keittiön ikkunalla tuo raikasta ilmettä ja herkullista tuoksua kotiin. Lue vinkkimme kodin kauniiseen kukkaloistoon.
Posion keramiikkatehtaalla valmistettu Arkki-maljakko on muodoltaan kauniin geometrinen. Värikäs ja runsas kukkakimppu näyttää upealta raikkaan valkoisessa maljakossa. 

Valitse oikeanlainen maljakko 

Jotta kauniit kukkaset pääsevät oikeuksiinsa, valitse niille juuri oikeanlainen maljakko! Liian suuressa maljakossa kukat eivät pysy kunnolla pystyssä, ja liian pienessä ne ovat turhan tiukassa nipussa. Isommissa vaaseissa ei aina tarvitse pitää pelkästään runsaampia kimppuja, vaan yksittäinen kukka tai vihreä oksa toimii yhtä hyvin katseenvangitsijana suuremmassa maljakossa. Maljakoita on hyvä olla kotona ainakin paria eri kokoa ja mallia, jotta erilaisille kukille löytyy aina vaihtoehtoja. Valitse maljakko myös sen käyttötarkoituksen mukaan - rennompiin hetkiin ja kattauksiin somia pikkumaljakoita tai runsasta väriä, juhlavampiin tilanteisiin korkeita, kapeita tai runsaampia maljakoita ja kodin sisustuselementiksi jotakin vielä näyttävämpää, kuten veistoksellinen Lohkare-maljakko!


Fonte-maljakoita löytyy useassa eri koossa ja mallissa aina pienestä ja matalasta kapeampaan, suurempaan ja korkeampaan. Myös värivaihtoehtoja löytyy, ja nämä maljakot sopivat täydellisesti myös keskenään yhdisteltäväksi!

Valitse oikea sijoituspaikka 

Kukat tuovat kaunista ilmettä kodin jokaiseen tilaan - ei pelkästään olohuoneeseen! Esimerkiksi kylpyhuoneessa tai eteisen lipaston tai jakkaran päällä pieni soma kukkamaljakko on hurmaava yksityiskohta ja sillä on jo suuri vaikutus tilan tunnelmaan. Olohuoneessa, keittiössä tai makuuhuoneessa suuremmatkin kimput pääsevät oikeuksiinsa niin ruokapöydällä, hyllyllä kuin sivupöydällä. Pieni maljakko yksittäisellä kukkasella ilahduttaa myös työpöydällä! Ikkunalla kukat hehkuvat valossa, mutta vältä suoraa auringonvaloa, jotta kukat eivät kuivahda. 


Maljakoissa ei aina tarvitse olla kukkia - hennon kepeät kasvit tai kevään tullen nupullaan olevat oksat näyttävät luonnollisen kauniilta kodin sisustuksessa. Esimerkiksi uusi Omenapuu Studio Maljakko näyttää upealta yksittäisen vehreän oksan kanssa.

Valitse runsas tai pelkistetty tyyli

Erityisesti yksivärisessä tai neutraalissa sisustuksessa kirkkaan väriset kukat lisäävät elävyyttä ja viihtyisyyttä. Jo valmiiksi värikkäämmässä sisustuksessa ne lisäävät runsauden tuntua ja täydentävät mukavasti kodin värimaailmaa. Tee kukista osa kodin sisustusta omalla tyylilläsi. Yksi yksittäinen kukka tai vihreä oksa sirossa, kapeassa maljakossa istuu mainiosti pelkistettyyn sisustukseen, kun taas rehevämpi kukkapuska suuressa maljakossa saa aikaan rennompaa tunnelmaa. Eri kokoisia maljakoita ja kukkia voi hyvin myös yhdistellä pieniksi persoonallisiksi asetelmiksi. 


Päästä luovuutesi valloilleen ja kokoa kotiin raikkaan keväistä kukkaloistoa! Tyylikäs Arkki-kokoelma on täydentynyt kahdella pienellä ja suloisella maljakolla, jotka ovat täydellisiä yksittäiselle pikku kukalle.

Ikioma yrttipuutarha ilahduttaa keittiössä

Kukkien lisäksi tuoreet yrtit tuovat kotiin väriä ja vastustamattomia tuoksuja. Tee oma pieni keittiöpuutarha ja istuta suosikkiyrttejäsi kauniisiin ruukkuihin! Pyöreälinjaiset Elo-ruukut tai rouhean eläväpintaiset Kivi-ruukut sopivat erinomaisesti niin yrteille kuin huonekasveillekin. Kokoa pieni yrttipuutarha valoisalle ikkunalaudalle tai kasvivalon alle ja nauti sen antimista ja silmänilosta! 

 

Katso kaikki maljakot, ruukut ja amppelit