Laskoskappa

Laskoskappa

Laskoskappa ommelluin laskoksin

Tarvikkeet: 

- Kangasta menekin mukaan
- Alumiinilattaa, puurimaa tai muuta listaa verhon leveyden mukaan
- Verhonauhaa kiinnityksen mukaan.

Ohje:

Mittaa laskosverhon leveys ja valmiskorkeus. Kangasmenekkiin pitää lisätä korkeuteen n. 30 cm per laskos sekä n. 10 cm muita ompeluvaroja. Pariton määrä laskoksia näyttää sopusuhtaiselta, hyvä määrä on esimerkiksi kolme laskosta. Valmisleveyteen lisätään ompeluvaroja 10 cm.

Höyrytä kangas perusteellisesti ennen leikkuuta ja ompelua. Leikkaa hulpiot pois ja ompele molemmat reunat 2,5+2,5 cm päärmein. Silitä reunat ja leikkaa kappale tarkasti suorakulmaan alareunasta. Silitä alareunaan 3+3 cm tarkka päärme ja ompele se sekä reunoista että yläreunasta kiinni, jättäen toiseen
yläreunaan 5 cm leveän aukon painolattaa varten.

Mittaa nurjat puolet vastakkain ensimmäinen laskos, jonka leveys on 12 cm. Neulaa se kiinni ja ompele se paininjalan päähän painolatan päärmeestä reunasta reunaan. Näin painolatan kuja jää syvälle ensimmäisen laskoksen taakse.

Käännä jälleen nurjat puolet vastakkain, ja neulaa sekä ompele seuraava 11 cm leveä laskos 2 cm päähän edellisen laskoksen ompeleesta. Näin painolatan kuja on ensimmäisen laskoksen alla ja ensimmäinen laskos näkyy kauniisti muutaman sentin toisen laskoksen alta.

Ompele kolmas laskos kääntämällä jälleen nurjat puolet vastakkain, ja neulaamalla ja ompelemalla 10 cm leveä laskos taas 2 cm päähän toisen laskoksen ompeleesta. Näin verhossa on kolme laskosta, joissa edellinen laskos näkyy kauniisti edellisen alla.

Silitä varovasti laskokset alas lyttäämättä niitä, ja mittaa reunoista ja keskeltä valmis pituus. Neulaa se merkiksi, ja lisää siihen ompeluvarat kiinnityksen mukaan: tarranauha 2 cm, tankokuja n. 10 cm, taskunauha verhokoukuille n. 7 cm. Silitä neulattu taite ja ompele valittu kiinnitystapa valmiiksi.

Sahaa alumiinilatta tai puurima oikeaan mittaan verhon leveyden mukaan ja pujota se verhon alareunan kujassa olevasta aukosta kujaan. Rima suoristaa verhon ja tuo siihen painoa laskeutuvuutta auttamaan.

Valitse kangas oman makusi mukaan

Kuvan laskoskappa on ommeltu Helene-kankaasta, joka ihastuttaa pelkistetyn herkällä ilmeellään ja värimaailmallaan. 

Tutustu kaikkiin kankaisiimme ja valitse omaan kotiisi ja tyyliisi juuri oikea kuosi!

Kaikilla kankaillamme on Design from Finland -tunnus, sillä ne ovat Pentikin omien suunnittelijoiden suunnittelemia. Valikoimastamme löytyy niin 100% puuvillaisia kankaita kuin akryylipinnoitettuja puuvillakankaita.