Pohjoisen luonnon voimaa Pentikin syksyn mallistoissa

Pohjoisen luonnon voimaa Pentikin syksyn mallistoissa

Tiedote 28.4.2022

Pentikin syksy tarjoaa laajan kattauksen intensiivisiä sävyjä sekä pelkistettyjä mustavalkoisia linjoja kaikkiin kodin huoneisiin 

Pohjoisen luonnon ja luomisen voima ovat vahvasti esillä suomalaisen sisustamisen designtalo Pentikin loppukesän ja syksyn mallistoissa. Tulevissa kuoseissa on ajankohtaista 1970-luvun retrohenkeä, runsasta kerroksellisuutta, mehukkaita marja- ja kukkakuvioita sekä moderneja skandinaavisia linjoja. Uudet, ylellisyyttä huokuvat kylpytuotteet neutraaleine väreineen tuovat kylpylätunnelman kotiin tai tarjoavat mahdollisuuden nauttia luksushetkistä luonnon helmassa. Posion kynttiläpajan uudet Tunturi-kynttilät ovat kuin pieniä harmaita luonnonkiviä ja kannustavat pysähtymään hetkeen sekä nauttimaan pimenevistä syysilloista. 

Loppukesällä puutarhat ja palstat puhkeavat runsaaseen kukkaloistoon. Syksyn satokauden hedelmät ja kukat, kuten artisokka, laventeli ja viikuna loistavat Pentikin tulevissa mallistoissa. Intensiiviset violetin värit ja isot kuviot tarjoavat kauneutta ja värien kirjoa koteihin. Myös tuttu mustavalkoinen ja skandinaavinen, ajaton linja saa jatkoa. Tundra-mallisto täydentyy Spa-tuotteilla ja Pentikin pidetty poroteema laajenee uudella Tokka-mallistolla. Syksyn tuotteet tulevat asteittain myyntiin heinäkuusta alkaen ja uutuustuotteita on nähtävillä Naantalin asuntomessuilla 15.7.–14.8.2022. Lisäksi Pentikillä on oma osasto syksyn Habitare-messuilla 7.–11.9.2022. Pentik esittelee ensimmäiset maistiaiset loppukesän ja syksyn herkullisesta tuotekattauksesta Sisustustoimittajat ry:n kesäpäivillä Billnäsissä 7.6.2022. 
 
– Syksyn trendikkäimmät kattaukset hehkuvat muotimaailmasta tuttujen violetin, viininpunaisen ja ruskean sävyissä, syvällä vihreällä höystettynä. Nämä tummat värit sopivat yhdistettäväksi puun, betonin ja muiden neutraalien sävyjen kanssa. Kodin sisustuksessa ja kattauksessa korostuvat saman värin hyödyntäminen sen eri sävyissä ja rohkeimmat kattavat pöydän vain yhden värin ympärille. Esimerkiksi pihlajanmarjat ja kirkas punainen väri sopivat täydellisesti rapuiltaan ja viikunat sekä violetin eri sävyt pääsevät oikeuksiinsa sadonkorjuujuhlissa, sanoo Pentikin markkinointi- ja viestintäjohtaja Minna Lampinen.

Syysmallisto sai alkunsa pohjoisen luonnon tarkkailusta

Pentikin omat suunnittelijat Lasse Kovanen ja Minna Niskakangas seuraavat vuodenaikojen kiertoa tarkasti ja perehtyvät eri kasvien vaiheisiin aina taimesta kukintoon ja kuihtumiseen asti. Suomalaiset suunnittelijat ovat tallentaneet syysmallistoon muun muassa lenkkipolulla nähdyn salaisen puutarhan, työpöydälle kasvamaan otetun artisokan elinkaaren ja pohjoisen porotokan.  
 
– Syksyn värit ovat syviä ja sähköistävät tunnelman. Vuodenajan sävyt ovat meille tuttuja puutarhojemme kukista ja kasveista. Sytyin itse syksyyn seuraamalla artisokan kasvua ja sen karun nupun ja näyttävän kukan välistä kontrastia. Työstin reippaita ja moderneja kukkakuoseja maalaten kankaalle selkeitä vetoja remonttipensselillä ja roiskien maalia myös kukkien keskustoihin, kuvailee Pentikin suunnittelija Lasse Kovanen.  

– Uusista kuoseistani on aistittavissa mystistä hämärtyvän syksyn tunnelmaa ja värikylläisyyttä, mutta runsauden rinnalla minua puhuttelevat myös selkeät graafiset muodot. Pelkistetyt mustavalkoiset linjat tulevat erityisesti esille poroaiheemme uudessa, modernissa tulkinnassa. Pohjoisen luonnon levollinen tunnelma, rosoiset kivet ja sitkeät puut pääsevät näkyviin myös uudessa kylpymallistossamme, kertoo Pentikin suunnittelija Minna Niskakangas. 


ARTISOKKA – KUKKAISVOIMAA KATTAUKSEEN 
Design: Lasse Kovanen  

Artisokka uhkuu luonnon intensiteettiä ja voimaa ja vangitsee katseen tilassa kuin tilassa. Kuosi löytyy kahdessa erottuvassa sävyssä – violettina ja keltaisena. Artisokka-kuosi on helppo yhdistää Pentikin ajattomiin, jo aiemmin myyntiin tulleisiin Kivi- ja Kajo-keramiikkasarjoihin. 


PIHLAJANMARJA – RAPUKAUDEN JA SADONKORJUUJUHLIEN VÄRIPILKKU      
Design: Lasse Kovanen  

Kirpeät punaiset marjat luovat iloisen tunnelman kodin joka huoneeseen aina keittiöstä olohuoneeseen ja kattauksesta kotisohvalle asti. Vesivärein maalattu kuosi on painettu digitaalisesti, jolloin suunnittelijan luoma kuvio toistuu astioissa ja kankaissa halutulla tavalla. Malliston sävyt sopivat hyvin yhteen luonnon vihreiden sävyjen ja erilaisten luonnonmateriaalien kuten puun kanssa. Malliston keramiikkatuotteet on valmistettu Pentikin omalla, pohjoisen luonnon ympäröimällä keramiikkatehtaalla Posiolla. 


LAVENTELI – LUO SALAPERÄINEN PUUTARHA KOTIISI 
Design: Minna Niskakangas  

Laventeli-kuosi juhlistaa sadonkorjuuajan kukkia ja niiden värejä. Laventelia löytyy laaja valikoima sisustustuotteina kankaista tyynynpäällisiin, pöytäliinoihin ja kaitaliinoihin. Mallisto yhdistyy kauniisti esimerkiksi pehmeiden ja luonnollisten peittojen, pehmeän valaistuksen ja kynttilänjalkojen kanssa. 


VIIKUNA – SYKSYN HERKULLISIN VÄRIPALETTI 
Design: Minna Niskakangas  

Modernista ja 1970-luvun retrotunnelmaa edustavasta Viikuna-kuosista löytyy perinteisiä syksyn herkkuja – lämmintä kastanjaa, punaisena hehkuvia granaattiomenan kukkia ja tietysti makeita viikunoita. Trendikäs tummanvihreä ja heleänpunaiset kukat tarjoavat herkullisen väripaletin ja erilaisia sisustusvaihtoehtoja keittiöön, kattaukseen kuin makuuhuoneeseenkin. 


TUNDRA SPA – KOE POHJOISEN LUONNON ELVYTTÄVÄ VOIMA OMASSA KODISSASI  
Design: Minna Niskakangas  

Pohjoisen karusta kasvillisuudesta inspiraation saanut Tundra-sarja täydentyy monipuolisella Spa-kokoelmalla. Mallistossa on Tundra-kuosista tehtyjä sekä yksivärisiä tuotteita saunaan ja kylpyhuoneeseen. Materiaaleissa löytyy rouheita ja pehmeitä pintoja kuten vohvelikangasta. Värimaailma on graafinen ja rauhallinen: tummanharmaata, valkoista ja beigeä. Lapin luksusta ovat myös uudet luonnonmukaiset saippuat ja raikkaat huonetuoksut. 


TOKKA – UUSI TULKINTA RAKASTETUSTA POROAIHEESTA 
Design: Minna Niskakangas  

Mustavalkoisen Tokka-malliston porot kaunistavat modernia kotia. Mallisto edustaa skandinaavista minimalismia ja se sopii täydellisesti yhteen Tundra- ja Jäkälä-mallistojen kanssa, jotka ovat myös saaneet innoituksen pohjoisesta luonnosta. Mallisto sisältää kodintekstiilejä ja keramiikkatuotteita.


TUNTURI – ROSOISIA KIVIKYNTTILÖITÄ KOTIIN JA TERASSILLE 

Riisitunturin kivisiltä poluilta inspiraationsa saaneet uudet, luonnon rosoista muotokieltä mukailevat kynttilät tuovat pohjoisen luonnon osaksi kattausta. Posiolla valmistettuja kynttilöitä voi käyttää myös suojaisilla terasseilla luomaan tunnelmaa pimeneviin syysiltoihin. 

Artisokka ja Pihlajanmarja -mallistot tulevat myyntiin 7.7. alkaen. Laventeli, Viikuna, Tundra Spa -mallistojen sekä Tunturikynttilöiden myynti alkaa elokuun alussa.

Kuvasto:  
Loppukesän mallistot ovat nähtävillä tästä kuvastosta

Kuvat:
Valikoiman syksyn tunnelmakuvia löydät materiaalipankistamme
Kaikki syksyn tunnelma- ja tuotekuvat löytyvät materiaalipankistamme
Käyttäjätunnus: Julkinen / Salasana: Pentik17

Lisätiedot ja suunnittelijoiden haastattelupyynnöt:  
Minna Lampinen, markkinointi- ja viestintäjohtaja  
puh. 040 586 8262 
s-posti: lehdisto@pentik.com 

Pentik on tarina tahdosta ja taidosta, ehtymättömästä elämänjanosta ja taiteen palosta. Perheyritys on kaunistanut suomalaisten koteja ja valloittanut sydämiä jo puolen vuosisadan ajan. Pentikin tarina alkoi vuonna 1971 Posiolta, jossa sijaitsee edelleen yrityksen keramiikkatehdas ja kynttiläpaja. Tänä päivänä Pentik on monipuolinen sisustamisen designtalo, jonka liikevaihto vuonna 2021 oli 26 miljoonaa euroa. Omia myymälöitä on verkkokauppa mukaan lukien 47 ja Pentik työllistää lähes 250 henkilöä Suomessa. Posio ja Pentik-mäki saivat vuonna 2020 vastuullisen matkailun Sustainable Travel Finland -tunnustuksen.