Vehreää juhlatunnelmaa

Vehreää juhlatunnelmaa

Lämpimissä kesäpäivissä ja leppeissä kesäilloissa on oma, ainutlaatuinen tunnelmansa, joka kutsuu nauttimaan hetkestä. Kesän rennoimmat ja tunnelmallisimmat juhlat ja illanistujaiset järjestetään ulkona omalla pihalla tai muissa ulkotiloissa. Kokoa lähimmäiset kauniin ulkokattauksen ääreen nauttimaan tunnelmallisista hetkistä ja juhlistamaan valmistunutta, päivänsankaria tai vain alkavaa kesää!

Kesän tunnelmallisimmat puutarhajuhlat

Ulkokattauksen tunnelmallinen pohja luodaan kauniilla kattaustekstiileillä ja rennosti yhdistellyillä astioilla. Luonnonkukat ovat kesäkattauksen ihana yksityiskohta maljakkoon tai kauniiseen kaatimeen aseteltuna tai vaikkapa lautasliinan koristeena. Varaa puutarhajuhliin tyynyjä ja vilttejä tuomaan mukavaa pehmeyttä ja lämmittämään illan viilentyessä. Lyhdyt ja kynttilät kuuluvat myös kesäiltoihin ja luovat hämärtyvään kesäiltaan ihanaa hehkua. Erilaisiin kukkaruukkuihin istutetut runsaat kesäkukat ja tuoksuvat yrtit viimeistelevät vehreyden ympärillä. Ruukut toimivat myös rennompana maljakkona kukkakimpulle!

Kaada laseihin kuohuvaa, heittäydy juhlatunnelmaan ja nauti kauneudesta ympärilläsi. Pentikin pirskahtelevalla, alkoholittomalla Juhlakuohulla voivat kilistellä kaikki!

Vinkit kesäjuhlien järjestämiseen

  • Ulkona järjestettävissä juhlissa tarjottimet, korit ja muut apuvälineet tulevat tarpeeseen tarjoilujen ja astioiden ulos kantamisessa, ja ne toimivat myös kauniina tarjoilualusina. Vuoraa korit servieteillä, niin ne pysyvät siisteinä.
  • Kesäjuhlissa kannattaa hyödyntää juhlapöydän koristelussa luonnonkukkia, kukkivia oksia tai muita luonnon antimia. Näin koristelun saa hoidettua pienin kustannuksin!
  • Yksittäinen suurempikokoinen maljakko toimii kattauksen keskipisteenä, mutta rentoihin kesäjuhliin sopii myös useiden pienten ja eri mallisten maljakoiden yhdistelmä pitkin pöytää. Kukkasia voi asettaa rennommin myös juomalaseihin tai kaatimiin, mikäli sopivia maljakoita ei löydy tarpeeksi.
  • Jos koolla on suurempikin juhlaväki, kannattaa varmistaa etukäteen, että keittiön kaapeista löytyy tarpeeksi astioita. Jos yhtenäisiä astioita ei ole tarpeeksi, yhdistele vapaasti eri värisiä ja eri parin mukeja, lautasia, kulhoja ja laseja - tämä luo viehättävän persoonallista ilmettä kesäjuhliin. Varmista, että juhliin löytyy myös tarpeeksi tarjoiluastioita ja -ottimia sekä serviettejä.
  • Kattaustekstiiliksi voi valita kesäisen pöytäliinan tai kaitaliinan. Kätevästä likaa hylkivästä akryylipinnoitetusta kankaasta voi myös leikata sopivan kokoisen palan pöytäliinaksi!

 

Ompele kaunis istuintyyny!

Saat luotua persoonallista ilmettä niin arjen kuin juhlan hetkiin ompelemalla valitsemastasi kankaasta näyttävät istuintyynyt ruokapöydän tuoleihin. Kesän juhlahetkiin sopii luonnollisen kaunis Jäkälä-kuosi. Katso ompeluohje täältä.