Rullakappa

Rullakappa

Pelkistetty rullakappa sopii hyvin esimerkiksi keittiöön, koska se antaa tilaan pehmeyttä peittämättä ikkunaa liiaksi. Voit leikitellä erilaisilla kangas- ja nauhavalinnoilla ja ommella omaan tyyliisi sopivan verhon kotisi iloksi.

Tarvikkeet:

Verhokangasta, nauhaa, pyöreää puurimaa (halkaisija 1 cm) ja ompelulankaa.

 

Tee näin:

1. Mittaa ikkunan leveys ja hanki siihen sopivaa kangasta. Jos ikkuna on leveä, voit ommella verhon kahdesta palasta, jolloin siihen tulee sauma. Vaihtoehtoisesti voit ommella kaksi erillistä verhoa. Verhon voi asentaa joko ikkunasyvennykseen tai ikkunakarmien päälle.

2. Mittaa kankaasta sopivan kokoinen pala, lisää pitkiin sivuihin noin 2 cm saumavarat ja pituuteen noin 60 cm rullausta, saumavaroja ja alareunan tankokujaa varten. Mittaa nauhasta 2 x valmiin verhon korkeus + 60 cm. Jos verho asennetaan tankoon, lisää verhon yläreunaan tarvittava taitosvara. Verhokiskoon asennettaessa riittää noin 2 cm saumavarat.

3. Käännä pitkiin sivuihin kaksinkertaiset, noin 1 cm päärmeet ja ompele. Silitä reunat siistiksi. Käännä verhon alareunaan puurimaa varten kaksinkertainen, noin 3 cm päärme, ompele ja silitä.

4. Käännä verhon yläreunaan asennustavan vaatimat, kaksinkertaiset päärmeet ja ompele.

5. Mittaa yläreunan sivuista keskelle noin 10 cm ja kiinnitä siihen nuppineuloilla puoliksi taitettu nauha. Nauha tulee verhon etu- että nurjalle puolelle. Ompele nauha kiinni verhoon.

6. Pujota puurima alareunaan ja rullaa verho haluamasi korkeuteen, solmi nauhat rusetille.

7. Asenna verho tankoon tai kiskoon.