Vastuu ihmisistä

Kunnia-asiana kotimaassa työllistäminen

Anu ja Topi Pentikäisen kodin yhteydessä olleesta keramiikkapajasta alkunsa saanut Pentik työllistää tänä päivänä noin 200 henkilöä. Yrityksemme hallinnolliset toimipisteet sijaitsevat Posiolla sekä Helsingissä ja myymälöitämme löytyy ympäri Suomea 38 eri paikkakunnalta. Koko Suomen kattava myymäläverkostomme on levittäytynyt aina eteläisestä Helsingistä pohjoiseen Pelloon asti. Kotimaassa työllistäminen ja elinvoimaisuuden lisääminen on ollut meille kunnia-asia yrityksen perustamisesta lähtien. Posiolla edelleen sijaitsevan keramiikkatehtaan, kynttiläpajan, logistiikkakeskuksen, toimiston sekä tehtaanmyymälän myötä olemme Posion suurin yksityinen työnantaja. Haluamme ylläpitää keramiikkaosaamista ja säilyttää keramiikkatuotantomme Suomessa myös tulevat vuosikymmenet.

Perheyrityksessämme työskentelee pentikläisiä jo toisessa sukupolvessa. Moni työntekijöistämme on ollut meillä töissä jo vuosikymmeniä ja nähnyt niin nousut kuin laskut. Pitkät työsuhteet ovat Pentikille tärkeä luottamuksen osoitus. Olennainen osa yrityskulttuuriamme on kaikkien tasa-arvoinen kohtelu, vahva me-henki sekä halu ponnistella eteenpäin yhdessä toinen toistaan kannustaen. Viimeisimmän henkilöstökyselymme mukaan nämä asiat toteutuvat meillä jo erinomaisesti, mutta tiedämme, että myös henkilöstöstä huolehtiminen on jatkuvaa kehitystyötä.

Sen lisäksi, että tarjoamme elämänmittaisia työuria, haluamme myös tarjota vastuullisen ensimmäisen työpaikan nuorille. Tavoitteenamme onkin seuraavan viiden vuoden aikana olla paras ensimmäinen työpaikka. Tarjoamme mielellämme myös paikkoja työssäoppimiseen. Lisätietoja avoimista työpaikoistamme löydät täältä.

Haluamme olla ylpeitä siitä, mitä teemme, ja vastuullisuus on meille tärkeä osa tätä kokonaisuutta. Vastuullisuustyötä valvoo yrityksemme hallitus ja työtä toteuttaa johtoryhmämme, johon kuuluvat toimitusjohtaja Riikka Wulff, tuote- ja designjohtaja Luisa Laine, markkinointijohtaja Minna Lampinen, henkilöstöpäällikkö Carola Rahkola ja head of global sales Niina Nenonen.

Pentikläiset lukuina:

  • Pentikin pääkonttori sijaitsee Posiolla, jossa asuu 3 000 ihmistä ja 6 000 poroa. Olemme Posion suurin yksityinen työnantaja.
  • Vuonna 2021 työllistimme Posiolla sijaitsevalla keramiikkatehtaalla, logistiikkakeskuksessa, toimistotalolla ja tehtaanmyymälässämme yhteensä 67 henkilöä. 
  • Työllistimme valtakunnallisesti 206 henkilöä vuonna 2021. 
  • Meillä on 47 omaa myymälää ympäri Suomea sekä verkkokauppa.
  • Mallistomme suunnittelevat omat suunnittelijamme Anu Pentik, Tuuli Saarelainen, Minna Niskakangas ja Lasse Kovanen. 

Made in Posio – hyvinvointia ja kestävää matkailua tukemassa

Posio yrityksemme tukikohtana on meille tärkeä. Teemme aktiivisesti yhteistyötä Posion kunnan ja paikallisten yhteisöjen ja yritysten kanssa kantaaksemme oman kortemme kekoon elinvoimaisen kotimaan ja kestävän matkailun puolesta. Tavoitteenamme on tukea alueen elinvoimaisuutta luomalla lähialueelle työpaikkoja ja hyvinvointia sekä tarjota vierailijoillemme ympäristöä ja alueen kulttuuriperintöä kunnioittavia elämyksiä nyt ja tulevaisuudessa.

Osoituksena tästä arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä kestävän matkailun eteen Kulttuurikeskus Pentik-mäelle myönnettiin Green Key- sekä Sustainable Travel Finland -merkit vuonna 2020. Green Key on matkailualan johtava ympäristömerkki, jonka myöntämisen edellytyksenä olemme täyttäneet vaaditut ympäristökriteerit. Olemme sitoutuneet henkilöstön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian ja vedenkäytön tehostamiseen sekä toiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen. Olemme mukana myös Visit Finlandin kehittämässä Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, joka auttaa meitä tavoitteessamme edistää valinnoillamme ja toiminnallamme entistä kestävämpää matkailua. Uskomme, että pienistä valinnoista syntyy isoja tekoja.

Yhteistyössä kohti vastuullisempaa huomista

Teemme yhteistyötä useiden eri toimijoiden kanssa ja haluamme, että meidät tunnetaan reiluna ja luotettavana yhteistyökumppanina. Tärkeitä sidosryhmiämme ovat asiakkaiden ja henkilöstömme lisäksi jälleenmyyjät, tavarantoimittajat, palveluntarjoajat, koulut ja oppilaitokset, kunnat ja kaupungit, media sekä eri liitot ja järjestöt.

Ihmisoikeuksien ja hyvien toimintatapojen kunnioitus on olennainen osa arvoketjuamme. Meille on tärkeää tuntea kumppanit niin kotimaassa kuin Suomen ulkopuolelta tulevien tuotteiden alkuperämaissa. Myös tavarantoimittajiamme sitoutuvat ostoehtosopimuksen allekirjoituksen yhteydessä Pentik Social Responsibility -ohjelmaan, jossa toimittajia edellytetään noudattamaan ILO:n ja YK:n vaatimia perusoikeuksia työntekijöille ja työolosuhteille. Lisätietoa tuotteidemme alkuperästä löydät täältä.

Toimintamme lähtökohtana on ennen kaikkea tyytyväiset asiakkaat. Haluamme, että asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tuotteemme ovat turvallisia, kestäviä ja vastuullisesti valmistettuja, ja palvelumme ammattitaitoista.

Varmistaaksemme, että toimintamme vastaa odotuksia, haluamme kutsua sinut mukaan kehittämään tuotteitamme ja palveluamme.

  • Kuulemme mielellämme asioista, jotka koet tärkeäksi osana vastuullisuustyötämme tai joista toivot meiltä lisätietoa. Kerro toiveesi ja palautteesi asiakaspalveluumme. Tavoitat meidät sähköpostitse osoitteesta info@pentik.com tai puhelimitse (016 372 2272) arkisin klo 10-18.  
  • Keräämme Asiakkaan ääni -palauteohjelman avulla aktiivisesti palautetta myymälässämme saadusta palvelusta, jotta voimme kehittää palveluamme entistä paremmaksi. Ohjelmaan voivat liittyä mukaan kaikki Pentik Klubin jäsenet. Rekrytoimme ohjelmaan säännöllisesti mukaan uusia klubilaisia uutiskirjeitse. Lue lisää Pentik Klubista täällä.
  • Meille on erittäin tärkeää puuttua epäasiallisuuksiin ja väärinkäytöksiin ja kehittää toimintaamme. EU:n vuonna 2019 hyväksymän Whistleblower-direktiivin myötä myös Pentikillä on otettu käyttöön ilmoituskanava, jonka kautta Pentik Oy:n työntekijät, yhteistyökumppanit, asiakkaat ja muut sidosryhmät voivat anonyymisti ilmoittaa organisaatiossa havaitsemansa väärinkäytöksen, epäilyn tai huolen siitä. Lue lisää Pentikin ilmoituskanavasta täällä.