Luonnon inspiroima. Pohjoisten ihmisten valmistama.

Tulossa pian: Tuntu

Tuntu-keramiikkasarja on täynnä pohjoista tunnetta. Tunnetta, joka välittyy tuotteita valmistaneiden ihmisten kautta. Tunnetta siitä, että olemme osa luontoa ja tunnetta, jonka haluamme kestävän sukupolvelta toiselle. Pohjoisen metsän keskellä kiireettä valmistetut tuotteet on suunniteltu ennen kaikkea tarpeeseen säilyttää kestävästi ja osaksi nautinnollisia ruokailuhetkiä. Tuntumaan hyvältä kädessä ja välittämään omistajalleen iloa, lohtua ja voimaa – aivan kuten luontokin. Kestämään hurjiakin arjen myrskyjä, vuodesta vuoteen. Sukupolvi kerrallaan. Yhdistä tuotteita olemassa olevaan sarjaasi, kerää yksitellen tai sarjana. Käytä kylpyhuoneessa, sisustuksessa tai keittiössä. Kuumenna, pakasta, säilytä. Mikä ikinä hyvältä tuntuukaan.

Tuntu-astiat saatavilla verkkokaupasta ja myymälöistä maaliskuussa, viikolla 11.

Meistä tuntuu siltä,
että halutaan asua kaukana pohjoisessa.

Me pohjoisen ihmiset arvostamme tilaa hengittää ja mahdollisuutta olla hiljaa halutessamme. Kiireettömyyttä ja luonnon syvää, läpitunkevaa rauhaa. Yllätyksellistä luontoa, jonka rytmiin on sopeuduttava. Halusimme tai emme.
Uskomme vahvasti, että elämän merkityksellisyys syntyy syvästä yhteydestä luontoon, uskalluksesta tehdä asioita itsensä näköisesti ja ponnisteluista unelmien eteen. Kaikista näistä, sekä Anu ja Topi Pentikäisen palosta taiteeseen syntyi yritys nimeltään Pentik, jolle sattuma valitsi yli 50 vuotta sitten paikaksi pohjoisen Posion. Kaukana pohjoisessa luovuus sai tilaa lentää ja villeimmätkin unelmat paikan, jossa toteutua. Pohjoinen on edelleen kotimme, sillä siellä sijaitsee keramiikkatehtaamme ja paljon muuta. Sillä meistä tuntuu, että näin se pitääkin olla. Nyt ja jatkossa.

1971

Meistä tuntui siltä, että halutaan tehdä keramiikkaa Suomessa.

astiaston suunnittelija

Tuuli Saarelainen

”Tuntu-keramiikkasarjan suunnittelun lähtökohtana oli kauneuden lisäksi funktionaalisuus, monikäyttöisyys ja se, että tuote tuntuisi hyvältä kädessä. Upeiden värien ja mielenkiintoisten lasitteiden avulla sarjan tuotteissa näkyy pohjoisen vaihtelevat vuodenajat ja luonnon värikirjo. Monipuolisuutensa ansiosta tuotesarja sopii kaikenlaisiin koteihin.”
Pohjoisen luonnon tuntu.

Työlään tuntuinen?

Arjen tuntua.

Tuntuu toimivalta.

Lue lisää

Arki vaatii iloa, väriä ja tunnetta

Inspiroidu