Tarvikkeet:
105 cm vahakangasta

Valmiin kassin korkeus 44 cm, leveys 55 cm. Hihnojen leveys 4 cm, käyttopituus 62 cm

1. Leikkaa vahakankaasta 105 cm korkea ja 58 cm leveä pala. Leikkaa myös hihnoja varten kaksi 16 cm leveää ja 80 cm pitkää palaa.
2. Ompele ensimmäiseksi hihnat. Taita ja silitä palat pitkittäin kahtia, taita reunat vielä kertaalleen kohti keskitaitosta. Näin avonainen reuna jää hihnan sisälle ja kangas on nelinkertainen. Tikkaa hihnan molemmat reunat, päät voi jättää auki.
3. Taita kassipala pystysuunnassa kahtia, oikeat puolet vastakkain ja ompele sivut. Vahakangas ei purkaannu, mutta voit vahvistukseksi saumuroida tai huolitella reunat siksak-ompeleella. Silitä saumat.
4. Silitä kassin yläreunaan nurjalle 4 + 4 cm käänne. Kiinnitä hihnat nuppineuloilla 17 cm päähän reunoista niin, että hihna menee koko matkalta päärmeen alle taittuen uudestaan päärmeen päälle. Ompele kassin yläreuna hihnoineen päärmeen ala- ja yläreunasta kiinni.
5. Ompele pohjavekki. Pidä kassi nurja puoli päällepäin käännettynä. Asettele kassin sivusauma niin, että se jää keskelle ja alaosaan muodostuu kolmion muotoinen kulma. Mittaa alakulmasta 13 cm ja ompele tähän kohtaan vaakasuuntaisesti kaksinkertainen tikkaus.
6. Käännä kassi oikeinpäin, silitä taitteet ja halutessasi päällitikkaa reunat.