Pentik Kartanon kesätapahtumat

Tervetuloa viihtymään Pentik Kartanolle!

Posiolla sijaitseva Pentik Kartano tarjoaa taide-elämyksiä ja mukavaa kesäohjelmaa kaikenikäisille. Alun perin Timisjärven porotilana toiminut 150-vuotias Pentik Kartano sijaitsee noin 20 km päässä Pentik-mäeltä.

Kesällä 2022 Kartanolla on monenlaista tekemistä niin lapsille kuin aikuisille. Viime kesänä Kartanon pihapiiriin valmistui lasten yhteisvoimin taiteilema värikäs Mittarimato-mosaiikkiteos, jolle tänä kesänä rakennetaan lasten ja vanhempien toimesta mosaiikkinen alusta. Timisjärven rannassa nokkosviljelysten laidalla sijaitsee katettu esiintymislava Nokkospurje, jonka suojissa nautitaan musiikki- ja teatteriesityksistä. Kartanolla järjestetään myös teemapäiviä mm. yrtteihin ja ruokaan liittyen. Pihapiirissä riittää tekemistä lasten leikkimökistä kanojen ja lampaiden ihasteluun. Kartanon Galleriassa voi tutustua tämän kesän näyttelyyn, hurmaavaan Koirakuoroon.

Pentik Kartanon kesäkahvila palvelee päivittäin kesän ajan. Kahvilan tarjoiluihin kuuluu sekä kuumia että kylmiä juomia, esimerkiksi teetä itse viljellyistä yrteistä. Makeannälkään tarjolla on kahvilassa leivottuja herkkuja. Kahvilassa on tarjolla myös suolaisia vaihtoehtoja, kuten oman nokkosviljelmän sadosta tehtyä piirasta. Saatavilla myös gluteenittomia ja vegaanisia herkkuja.

Tule nauttimaan Pentik Kartanon upean pihapiirin tunnelmasta ja kesäkahvilan herkuista! Pentik Kartano on avoinna 20.6.-30.8. joka päivä klo 11-17.

Pentik Kartanon kesän 2022 tapahtumat

Koko kesän ajan:
Galleriassa Koirakuoro-näyttely.
Päärakennuksessa Iiris Pentikäisen teoksia näyttelyssä nimeltä Aikojen värit.

Ma 20.6. Pentik Kartano avautuu yleisölle

Ke 22.6. / 29.6. / 11.7. / 25.7. Kartanon yrttipäivä
Osallistumismaksu 20€

Opettelemme yhdessä tunnistamaan ja hyödyntämään ravintona Pentik Kartanon ympäristön villiyrttejä, sekä puutarhan kasveja Kartanon yrttipäivillä. Käymme lyhyesti läpi yrttien keruuta ja varastointia myöhempää käyttöä varten. Tapahtuman lopuksi nautimme yrttiteetä ja nokkospiirakkaa, sekä maistelemme Kartanon villiyrttisalaattia. Ohjaajana toimii keruutuoteneuvoja Airi Pirttijärvi-Virtanen. Aloitus klo 10. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen pentik.kartano@pentik.com tai paikan päällä ennen tapahtuman alkua. Yrttipäivien tarkemmat sisällöt voit kysyä pentik.kartano@pentik.com tai paikan päällä.

To 23.6. Viralliset avajaiset
Klo 12 näyttelyjen avaus
Klo 14 musiikkiesitys

Pentik Kartanon Galleria-rakennuksessa avataan Anun ja nuorten kesänäyttely Koirakuoro klo 12 ja päärakennuksen puolella avataan samaan aikaan Iiris Pentikäisen taidenäyttely - Aikojen värit. Klo 14 esiintyy Timisjärven rannassa olevalla esiintymislavalla Duo Elsa Tapani ja Kalle Bergman. Avajaisiin on vapaa pääsy.

Su 26.6. Kesäkonsertti
Duo Kalle Bergman ja Elsa Tapani
Pääsymaksu 10€

Timisjärven rannan purjeella katetulla esiintymislavalla esiintyy klo 14 Duo Kalle Bergman ja Elsa Tapani.

Su 3.7. / 24.7. Seurakunta kylässä Pentik Kartanolla (lauluhetki)
Tapahtuma alkaa klo 13
Vapaa pääsy

Posion seurakunta järjestää yhdessä Pentik Kartanon kanssa "Seurakunta kylässä" yhteislauluhetken heinäkuussa kahtena sunnuntaina klo 13. Lauluhetkestä päästään nauttimaan Nokkospurje-esiintymislavalla Timisjärven rannalla. Tapahtuma on maksuton.

Ke 6.7. / 13.7. / 20.7. / 27.7. Kartanon mosaiikkipäivä
Mosaiikki-tilataideteoksen valmistusta (lapset ja aikuiset)
Osallistumismaksu 10 €

Teemme yhdessä Pentik Kartanon pihapiirissä mosaiikkitaideteosta joka keskiviikko 6.-27.7. klo 11-17. Ohjatut ryhmät lapsille ja aikuisille klo. 11.00, 13.00 ja 15.00. Taiteilun lopuksi herkutellaan jäätelöllä ja pillimehulla tai kahvilla. Lapset osallistuvat ryhmiin yhdessä vanhempien kanssa. Osallistumismaksu on 10 €. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen pentik.kartano@pentik.com tai paikan päällä ennen tapahtuman alkua.

To 7.7. / 11.8. Kartanon ruokapäivä
Osallistumismaksu 20 €

Tapahtumassa valmistetaan yhdessä kolmen ruokalajin päivällinen hyödyntäen Pentik Kartanon pihapiirin villiyrttejä ja sesongin kasviksia. Päivän vetäjinä toimivat kokki Asko Lousujärvi ja Mervi Tornberg-Karjalainen Pentikiltä. Aloitus klo 10. Ilmoittautuminen sähköpostilla osoitteeseen pentik.kartano@pentik.com tai paikan päällä ennen tapahtuman alkua.

Pe 26.8. Koutan ilta
Musiikkiesitys ja teatteriesitys
Lipun hinta 15€

Loppukesäisessä illassa Kartanon idyllisessä pihapiirissä päästään nauttimaan kesäkauden päättäjäisistä musiikin ja teatteriesityksen parissa. Illan ohjelma alkaa Timisjärven rannan Nokkospurje-esiintymislavalla klo 18. Teatteriesitys on Posion näyttämön esittämä näytelmä nimeltä Riukuaitaa, joka on dramatisoitu Helmi Kellokummun novelleista (dramatisointi Sinikka Sanelma). Tapahtumassa on myynnissä myös makkaraa ja salaattia.

Ti 30.8. Viimeinen aukiolopäivä 

pentik kartanon kesänäyttely

Koirakuoro

Pentik Kartanon galleria

musiikkiesityksiä kartanolla

Duo Kalle Bergman ja Elsa Tapani

Yhteystiedot

Lue lisää Pentik Kartanosta