Pohjoisen luonnon inspiroimat

Jäkälä ja Kuksa

Jäkälä

Minna Niskakankaan suunnittelema, yksinkertaisen kaunis Jäkälä-kuosi on luotu selkeiden linjojen ystäville. Jäkälä on herkkä mutta samalla vahva kuosi, ainutlaatuinen toteutus suomalaisesta luontoaiheesta. Jäkälä luo tyyliä ja pehmeyttä, joka kestää aikaa ja katseita. Mallisto on täydentynyt myös ihanilla Jäkälä-vuodevaatteilla.
 

Kuksa

Anulle, rakkaudella Anttu! Nämä sanat kaiversi taiteilija Reidar Särestöniemen veli Anttu puisen kuksan pohjaan. Antulla oli tapana pohjoisen luonnossa vaellellessaan kerätä pahkoja ja veistellä niistä kuksia. Näistä kauneimmat hän antoi ystävälleen Anulle, joka puolestaan säilytti kuksat muistona. Pentikin 50. juhlavuoden kynnyksellä puiset kuksat muistuivat Anun mieleen ja innoittivat häntä luomaan keraamisen Kuksa-perheen juhlavuoden symboliksi.
  

Inspiraatio luonnosta

Jäkälä-mallisto sai inspiraationsa suomalaisesta luonnosta, suunnittelijan katsellessa herkkää luonnon materiaalia. Jäkälät viihtyvät karuissa olosuhteissa: maaperässä, puissa, kallioilla, kivenlohkareilla ja seinissä. Ne ovat myös tärkeitä ilmanpuhtauden ilmaisijoita. Kuksaan taas kiteytyy tarinamme ydin: savi materiaalina, pohjoinen luonto inspiraation lähteenä sekä jatkuva uuden luomisen palo. Keraaminen Kuksa on moderni tulkinta perinteisestä koivunpahkasta valmistetusta Lapin klassikkotuotteesta. Jäkälä- ja Kuksa-mallistot on tehty kunnianosoitukseksi Suomen puhtaalle, ainutlaatuiselle luonnolle.

Luo oma yhdistelmäsi

Jäkälä-mallistoa täydentävät ylelliset torkkuhuovat, kynttilät, Anu Pentikin suunnittelemat Kivi-ruukut, Lasse Kovasen suunnittelema Tyyni-maljakko sekä Minna Niskakankaan suunnittelema Inari-kattovalaisin. Kaikilla tuotteilla on Design from Finland -tunnus. Posiolla valmistetuilla keramiikkatuotteilla ja kynttilöillä on lisäksi Avainlippu -tunnus.

Jäkälä

Suunnittelijalta

Made in Posio

Suosittelemme Jäkälän ja Kuksan kaveriksi