7 vinkkiä kevään kattauksiin

Tutustu keväisiin kattausvinkkeihimme

1. Leikittele ja yhdistele

Kevät on lisääntyvän valon ja leikkisyyden aikaa - siis kaikkea muuta kuin vakavaa. Vaaleat värit sallivat astioiden yhdistelyn mielikuvituksellisilla tavoilla. Käytä hyväksi sävy- ja tekstuurieroja persoonallisiin kattausyhdistelmiisi. 

2. Ilahduta väreillä

Oli pöydässä sitten blinejä, tai loppukeväästä vaikka parsaa, tuovat värikäs pöytäliina ja lautasliinat tarjoiluun sesonkiin istuvaa pirteyttä - toivon valoisasta keväästä.

3. Käytä tehosteita

Juhlavampia illallisia järjestettäessä vaivannäkö palkitaan. Kauniin valkoisen astiaston kanssa ei rajoituksia juurikaan ole, mutta kevääseen sopivat erityisesti vihreät ja keltaiset sävyt. Kattaukseen riittää parikin tehosteväriä tekstiileissä ja kukissa. 

4. Askartele yksityiskohtia

Askartele illallisvieraille paikkakortit kartongista. Tee yksi reikä korttiin ja pujota kukan varsi siitä läpi. Kauniisti asetellut ruoka-annokset ovat edukseen valkeilla lautasilla, kankaiset lautasliinat viimeistelevät kokonaisuuden.

5. Lisää vihreää

Mikään ei kerro kevään saapumisesta kuin puiden oksiin kasvavat silmut ja lisääntyvä vihreä. Luonnon heräämistä voi juhlia samaan tapaan myös kattauksissa. Tuo pöytään keväisiä kukkia, luonnon materiaaleja ja trendikästä vihreän sävyä.

6. Yhdistele pehmeää ja kovaa

Takatalven koittaessa on hyvä järjestää vaikka tunnelmalliset illalliskutsut kavereille. Yhdistelemällä luonnollisia muotoja ja pehmeän kankaisia sävyjä, tai uutta ja vanhaa, luot ainutlaatuisen, lämpimän ja keväisen tunnelman.

7. Oma koti-ravintola

Poikkeusajan myötä monelta on jäänyt ravintoloissa käyminen melkein kokonaan. Isoissa kaupungeissa on kuitenkin monesti mahdollisuus tukea paikallisia ravintoloita tilaamalla kotiin kaikkea pikaruoasta aina gourmet-menuihin asti.


Nykyisin myös monet ruokakaupat ovat lisänneet valikoimiinsa ravintolatason take away -annoksia, joten vapaailta keittiössä onnistuu myös taajama-alueen ulkopuolella. Kun lähetti tai itse kotiin kannettu ruokalähetys saapuu, kata pöytä persoonallisesti ja kas, oma trendiravintola on valmis.