Tietosuoja

 

Tietosuojaseloste

Pentik Oy on sitoutunut suojelemaan henkilötietojasi. Tietosuojakäytäntömme noudattaa voimassa olevia lakeja ja asetuksia.

Asiakkaiden henkilötietojen käyttö


EU:n uutta tietosuoja-asetusta (1050/2018) on alettu soveltamaan 25.5.2018. Uuden tietosuoja-asetuksen mukaisesti käsittelemme vain henkilötietoja, joiden käsittelyyn meillä on jokin oikeusperuste. Yksi tällainen oikeusperuste on rekisteröidyn antama suostumus.

Kuluttaja-asiakkaiden henkilötietoja käsitellään tietosuoja-asetuksen mukaisesti asiakassuhteen hoitamiseen, kehittämiseen ja analysointiin, asiakasviestintään, markkinointiin sekä liiketoiminnan suunnitteluun ja asiakkaan toivomien palvelujen suorittamiseen.

Pentikin kanta-asiakkaiden eli ystäväklubilaisen henkilötietoja käsitellään Pentikin asiakkuuteen perustuvassa henkilörekisterissä. Rekisterissä käsitellään yhteystietojen lisäksi mm. tietoja niistä tuotteista, joiden ostamisen yhteydessä Jäsen on tunnistettu jäsenkortin avulla tai verkkokaupan kirjautumisen perusteella sekä markkinointiin liittyviä tietoja.

Lähetämme säännöllisesti sähköpostitse tietoja tuotteistamme, tarjouksistamme ja tapahtumistamme Ystäväklubi-rekisteriin liittymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiin, mikäli antanut luvan markkinointiin. Voit halutessasi milloin vain kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin verkkokaupan ”Omat tiedot” –sivulla tai ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai myymälän henkilökunnalle. Ystäväklubin jäsenyydestä kertyviä tietoja käytetään toimintojen analysointiin sekä jäsenille tarjottavien etujen ja tarjousten kehittämiseksi ja kohdentamiseksi jäsentä kiinnostavaksi.

Rekisterin sisältämiä henkilötietoja voidaan käyttää soveltuvan lainsäädännön sallimin tavoin Pentik Oy:n ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden, Pentik franchising-ketjuun kuuluvien yhtiöiden sekä Pentik Oy:n valikoimien yhteistyökumppaneiden kanssa tehtäviin toimenpiteisiin, esim. mainontaan, mielipide- tai markkinatutkimukseen tai muihin näihin rinnastettaviin toimenpiteisiin. Tietoja voidaan jakaa kolmansille osapuolille asiakkaan toivomien palvelujen suorittamiseksi (esim. kotiinkuljetuksen tai ompelupalvelun järjestäminen yhteistyökumppanin tai yhteistyöyrityksen kautta).

Lisäksi saatamme käyttää Europan talousalueen (ETA) ulkopuolella olevia yrityksiä, jotka ovat tärkeitä liiketoimintamme ja asiakkaiden palvelemisen kannalta. Myös nämä tahot voivat nähdä asiakastietosi, mikäli se on palvelun tuottamisen kannalta välttämätöntä. Varmistamme, että tietojen jakaminen näille yrityksille noudattaa tietosuojalakeja. Tätä varten on käytössä Euroopan unionin "Vakiosopimus II". Se sisältää Euroopan komission tietoturvan varmistamiseksi luomat mallisopimuslausekkeet henkilötietojen jakamisesta Euroopan ulkopuolelle.

Tietojen keräys ja käyttö verkkosivulla

Jotta voimme käsitellä verkkokaupasta tekemääsi tilausta parhaalla mahdollisella tavalla, tallennamme kaupan kannalta tarpeelliset tiedot (kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite), ja välitämme ne muille tilauksesta ja maksutapahtumasta huolehtiville yrityksille. Tällaisia kumppaneita ovat esimerkiksi logistiikasta huolehtivat yritykset sekä maksusta vastaavat pankit. Pentik ei anna tietojasi kauppaan liittymättömille kolmansille osapuolille.

Lähetämme sähköpostitse tilaukseen liittyviä tietoja tilauksen yhteydessä antamaasi sähköpostiin. Tilauksen yhteydessä annettua sähköpostiosoitetta ei käytetä muuhun markkinointiin, ellet anna siihen lupaa. Voit halutessasi milloin vain kieltää tietojesi käytön markkinointitarkoituksiin verkkokaupan ”Omat tiedot” –sivulla tai ilmoittamalla asiasta asiakaspalveluumme tai myymälän henkilökunnalle.

Jos valitset maksutavaksi luottokortin, verkkopankin tai laskun, maksupalvelusta huolehtii Paytrail yhdessä Collector Bank AB:n kanssa. Maksaminen verkkopankilla tai luottokortilla ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Lasku on lisämaksullinen vaihtoehto, ja vaatii henkilötietojen antamista Collector Bank AB:n käyttöön. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen ei voi nähdä tietojasi.

Pentik.com-verkkosivu käyttää henkilötietojen siirtämiseen Secure Sockets Layer (SSL) -turvallisuusprotokollaa. Secure Socket Layer (SSL) –protokollaa käyttävä ohjelmisto suojaa tilauksen yhteydessä tietosi, kuten nimen, osoitteen, pankkiyhteystiedot ja luottokortin numeron. SSL-suojaus toimii useimmilla nykyaikaisilla selaimilla.

Evästeiden käyttö

Evästeet ovat välttämättömiä sujuvan asiakaskokemuksen varmistamiseksi. Niiden avulla saadaan esimerkiksi tallennettua verkkokaupan virtuaalinen ostoskori. Evästeet siirtyvät tietokoneesi kovalevylle internetselaimesi avulla. Kun kirjaudut sisään pentik.com-sivulle käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi, käytämme evästettä, jonka avulla sivusto tunnistaa sinut vierailusi ajan.

Voit poistaa selaimesi evästeet, rajoittaa niitä tiettyjen sivustojen osalta tai säätää selaimen asetukset siten, että selain ilmoittaa, kun eväste lähetetään. Voit koska tahansa tuhota evästeet kovalevyltä. Huomaa kuitenkin, että pentik.com-verkkosivun sujuva käyttö on kokonaisuudessaan mahdollista vain evästeitä käyttäen. Lisätietoja evästeasetuksista löydät selaimesi ohjeista.

Anonymisoitu tieto


Keräämme pentik.com-sivustolla myös nimetöntä tietoa sivustolla vierailijoiden internetkäyttäytymisestä markkinointitarkoituksiin. Kerättyjä tietoja käytetään palvelumme kehittämiseen ja asiakkaidemme ostokokemuksen parantamiseen.

Google Analytics

Pentikin verkkosivuilla käytetään Google Analytics –palvelua. Google Analytics käyttää evästeitä tekstitiedoissaan. Tämä eväste tallennetaan tietokoneellesi, mikä mahdollistaa sivuston käyttöanalyysin. Evästeen antama tieto sivuston käytöstä (vain IP-osoite, joka on tehty tunnistamattomaksi) lähetetään ja tallennetaan Googlen palvelimelle Yhdysvaltoihin. Google käyttää näitä tietoja arvioidakseen sivuston käyttöä, raportoimalla käyttötiheydestä ja internetin käyttöön liittyvistä palveluista. Google saattaa antaa näitä tietoja myös kolmansille osapuolille, jos niitä oikeudellisista syistä pyydetään, tai jos nämä kolmannet osapuolet työskentelevät Googlen tietojen parissa. Google ei anna missään tapauksessa IP-osoitettasi muiden tietojen yhteydessä eteenpäin. Voit estää evästeiden tallentumisen internetselaimesi asetuksilla. Tällöin et kuitenkaan voi käyttää sivustomme kaikkia toimintoja. Käyttämällä sivustoa annat suostumuksesi siihen, että Google saa kerätä tietoja edellä kuvatulla tavalla ja edellä mainittuihin tarkoituksiin. Mikäli et halua jakaa tietoa sivuston käytöstä Google Analytics –palvelulle, voit myös ladata erillisen lisäosan selaimeesi. Lisäosa on ladattavissa Googlen sivuilta.

Sosiaalisen median ikonit

Pentik.com-sivustolla käytetään muun muassa Facebookin, Instagramin, Youtuben ja Pinterestin kuvalinkkejä. Tunnistat ikonit kyseisen sosiaalisen median logoista. Kun vierailet sivustollamme, nämä ikonit yhdistävät selaimesi ja serverisi suoraan kyseisiin palveluihin. Tällöin nämä palvelut saavat tiedon siitä, että IP-osoitteesi kautta on käyty sivustollamme. Jos olet kirjautuneena sosiaaliseen mediaan ja napsautat kuvaketta, saattaa sosiaalisen median käyttäjätilillesi tallentua tieto, että olet käynyt sivustollamme. Mikäli käytät näitä palveluja, etkä halua palveluntarjoajan keräävän tietoa internetliikenteestäsi, kirjaudu aina ulos sosiaalisen median palveluista ennen kuin tulet sivustollemme. Huomaa, että tämän sivuston tarjoajina emme saa tietoomme asiakkaistamme välitettyjen tietojen sisältöä tai sitä, miten sosiaalisen median palvelujen tarjoajat näitä tietoja käyttävät. Lisätietoa siitä, mitä tietoja linkkien kautta kullekin palvelulle välittyy, saat kunkin palvelun tietosuojaehdoista erikseen.

Facebook

Sivustollamme on käytössä Facebook-median Website Custom Audiences -työkalu. Kun käyt verkkosivuillamme, muodostuu remarketing-koodin kautta suora yhteys selaimesi ja Facebook-palvelimen välille. Facebook saa sitä kautta tiedon, että IP-osoitteesi kautta on käyty verkkokaupassamme. Facebook voi yhdistää vierailusi sivuillamme käyttäjätiliisi. Me voimme käyttää näin saatuja tietoja mainontaan Facebook-mainosten kautta. Lisätietoa Facebookin tietojen keräämisestä ja käyttämisestä, omista oikeuksistasi ja mahdollisuuksista suojata yksityisyyttäsi saat Facebookin tietosuojalausekkeesta osoitteessa www.facebook.com/privacy/explanation. Mikäli haluat kieltää Facebook Custom Audiences -työkalun käytön, voit tehdä sen täältä.

Omat henkilötietosi

Voit nähdä ja muuttaa henkilötietojasi koska tahansa verkkokaupan "Omat tiedot" –osiossa.

Tiedonsaantioikeutesi

Sinulla on oikeus saada kirjallista tietoa siitä, mitä henkilökohtaisia tietoja Pentik Oy on sinusta tallentanut. Pyynnöstäsi ja niin halutessasi muutamme tai poistamme henkilökohtaiset tietosi. Jos sinulla on kysymyksiä tietosuojasta tai -turvasta, ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Yrityksen tietosuoja

Pentik Oy on sitoutunut tietosuojalakeihin ja yrityksellä on palveluksessaan tietosuojavaltuutettu.

Päivitetty 25.5.2018.

Odota...

Jotta voisimme palvella sinua mahdollisimman hyvin, käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla eteenpäin hyväksyt evästeiden käyttämisen. Lue lisää