Vapun herkullisin piknik tai brunssi

Vapun herkullisin piknik tai brunssi

Vappu on kevään iloisin juhla, josta kesä toden teolla alkaa! Mikäpä sopisi vapun juhlintaan paremmin, kuin perinteinen vappupiknik. Piknikin voi kattaa sään salliessa puistoon, pihalle, mökkilaiturille tai muihin ulkotiloihin, mutta yhtä lailla tunnelmallisen piknikin voi loihtia suojaiselle terassille tai jopa olohuoneen lattialle viltin päälle. Myös brunssin äärellä viihdytään vappuna - kata kotiin keväisen raikas ja värikäs brunssipöytä ja nauti kuplivasta tunnelmasta ja vappuherkuista!

Kauniiseen ja huolettomaan vappupiknikiin tarvitset vain piknikalustan, helposti mukana kulkevia astioita ja tietysti ihania herkkuja. Piknikin voi yhtä lailla kattaa vaikkapa puiston pöydän ääreen.

Purppuraomenapuu-tekstiileissä omenapuiden kukat ovat puhjenneet kukkaan lempeissä sävyissä, toivottaen kesän tervetulleeksi!

Vinkit viihtyisälle vappupiknikille

  • Pakkaa piknikille tarpeeksi suuri alusta, kuten viltti, päiväpeitto tai muu piknikalunen, jonka päälle mahtuvat niin tarjoilut kuin koko piknikseurue. Käsistään kätevä voi ommella itse käytännöllisen piknikalusen kesäisen raikkaasta kankaasta! Kurkkaa ompeluohje täältä.
  • Piknik tuntuu juhlavammalta, kun unohdat kertakäyttöastiat ja valitset mukaan kauniita, monikäyttöisiä astioita. Piknikin kuuluu olla rento ja huoleton, joten astiatkin saavat olla eri paria. Lasit kulkevat mukana vaikkapa keittiöpyyhkeeseen kääräistynä. Pienet tarjottavat säilyvät siistinä kannellisessa rasiassa.
  • Erilaiset korit ovat kevyitä ja käteviä piknikillä esimerkiksi leipäviipaleiden tai hedelmien tarjoiluun. Vuoraa kori servieteillä tai keittiöpyyhkeellä, niin se pysyy siistinä.
  • Tarjottimet ja puiset tarjoilualuset ovat kevyitä kantaa mukana ja niiden päältä voi tarjoilla vaikkapa piirakkaa tai juustoja. Tarjottimen päällä myös viinilasit pysyvät tukevasti pystyssä.
  • Tyynyt lisäävät mukavuutta ja viileän varalle mukaan kannattaa varata myös lämmin viltti.

 

Kata värikäs ja kupliva vappubrunssi

Täällä pohjoisessa sää ei aina suosi piknikiä, joten vappubrunssi on myös suosittu tapa juhlistaa tätä kevään riemukasta juhlaa. Pirskahteleva vapputunnelma ja herkullinen vappubrunssi rakentuu sisätiloihin tai lasitetulle parvekkeelle. Vapun kattauksissa saa olla väriä ja iloisen kuplivaa tunnelmaa, valitse siis pöytään pirteän keväiset kattaustekstiilit. Astioiden ei brunssillakaan tarvitse olla samaa sarjaa, vaan ilme saa olla rento ja persoonallinen.  Alkoholittomalla Juhlakuohu-juomalla voivat kilistellä kaikki vapun juhlijat!