Joulun kattausvinkit

Joulun kattausvinkit

Kaunis kattaus on puoli ruokaa, ja jouluna jopa enemmän! Joulupöytä halutaan yleensä kattaa tavallista juhlavammin, sillä sen ääressä vietetään tärkeitä hetkiä läheisimpien kanssa. Loihdi ihanan tunnelmallinen kattaus jokaiseen joulusesongin hetkeen.

1. Valitse tunnelmasi

Valitse sesonkiin sopiva tekstiilikuosi kattauksen pohjaksi. Haluatko luonnonläheisempää, juhlavan tyylikästä, vaaleaa vai perinteisen joulunpunaista? Osasta sarjojamme löytyy valmiita pöytäliinoja, mutta puuvillakankaista ja akryylipinnoitetuista kankaista myös loihtii helposti tyyliin sopivan pöytäliinan tai muita kattaustekstiileitä. Akryylipinnoitettu kangas on erittäin kätevä valinta kattaustekstiiliksi, sillä se hylkii likaa ja sen voi helposti pyyhkäistä puhtaaksi. Jouluisiin kattauksiin sopivat täydellisesti nuorekas Lyhde, tyylikäs hopea Jäkälä, luonnollisen kaunis valkoinen Neilikka, pirteä Puolukka ja juhlava Joulutulppaani.

Lue lisää joulun kokoelmista

2. Yhdistelyn vapautta

Yhdistele kattauksissa muotoja, sävyjä ja tekstuureita. Valitse astiat tilanteen mukaan - rennompaa pikkujoulujen illanistujaisiin ja näyttävämpää jouluaaton juhlapöytään. Kallio ja Valkea ovat klassisen kauniita astiasarjoja ja taipuvat monenlaiseen kattaukseen. Valkea sopii hienosti yhteen esimerkiksi juhlavan Joulutulppaanin kanssa. Valkoisen ja harmaan Kallion yhdistelmä istuu täydellisesti hopeisen Jäkälän sävyihin. Luonnonkauniilla Kajolla saat aikaan rouhean lämminhenkistä tunnelmaa esimerkiksi rauhalliseen Neilikkaan yhdistettynä. Kaikkien astioiden ei tarvitse olla samasta sarjasta - yhdistele vapaasti vaikkapa alku- ja pääruokalautaset eri sarjoista tai jos saman sarjan lautaset eivät riitä isommalle juhlaseurueelle, käytä vapaasti toisiinsa yhteen sointuvia astioita eri sarjoista. 

3. Yksityiskohdilla on väliä 

Koristele joulupöytä kekseliäästi luonnonmateriaaleilla, kynttilöillä, kukilla ja joulukoristeilla. Täydennä luonnon inspiroimia joulun kuosejamme tuomalla kattaukseen elementtejä luonnosta - kauniita oksia, havuja, käpyjä tai puolukanvarpuja. Näyttävän yksityiskohdan kattaukseen saa maljakossa olevalla oksalla, johon on ripustettu kauniita koristepalloja. Lisää lautasliinan päälle pieni koriste tai sido se kauniisti nauhalla. Myös lautaselle voi asetella herkän joulukoristeen lisäämään juhlavuutta. Pöydälle huolettomasti asetellut joulupallot ja muut koristeet luovat rennon juhlavaa tunnelmaa. Kynttilänvalo on luonnollinen tunnelmanluoja - valitse näyttävämpään joulupöytään korkeat kynttilänjalat kruunukynttilöineen ja rennompaan kattaukseen somat kynttilälyhdyt.

4. Silmäniloa tarjoiluun 

Valitse tarjoiluastioiksi näyttäviä kulhoja, vateja ja muita silmää miellyttäviä astioita. Esimerkiksi keraamiset Kuksat sopivat erinomaisesti joulun tarjoiluun, niin pipareille, konvehdeille kuin joulupuurolle tai glögin kyljessä tarjottaville pähkinöille ja rusinoille. Puiset tarjoiluastiat sopivat myös täydellisesti joulukattauksien lämpimään tunnelmaan. Jälkiruoan voi vaihteeksi tarjoilla kulhon sijasta näyttävämmin lasista. Kaikkia keramiikka-astioitamme voi käyttää uunissa, joten ne sopivat vaikkapa uunipuuron tai muun uunissa valmistuvan ruoan tai jälkiruoan tarjoiluun - suoraan uunista pöytään. 

Katso kaikki joulutuotteet